କରୋନା ଭାଇରସ୍ର ପ୍ରବାହ ଏଯାଏ ଯାଇନି। ଏଥିରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବା ନେଇ ଚାଲିଛି ଅନେକ ଅନୁସନ୍ଧାନ। ତେବେ ନିକଟରେ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ‘ରେଡ୍ ୱାଇନ୍’ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କରୋନା ଭାଇରସ୍ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଏ। ଏହି ଖବର ପ୍ରକାଶିତ ହେବା ପରେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଚର୍ଚ୍ଚାର ବିଷୟ ପାଲଟି ଯାଇଛି।
ଡିକିନ୍ ୟୁନିଭର୍ସିଟିର ଆସୋସିଏଟ୍ ପ୍ରଫେସର ହାସନ ଭାଲୀ କହିଛନ୍ତି ଏହା ଜାଣିବା ଦରକାର ଯେ ଏହି ଅନୁସନ୍ଧାନଗୁଡିକୁ ସତର୍କ ହେବାର ଅନେକ କାରଣ ଅଛି। ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଅନେକ ଅଧ୍ୟୟନ ଅବିଶ୍ୱସନୀୟ କାହିଁକି ଏବଂ ଯତ୍ନର ସହ ବ୍ୟାଖ୍ୟା କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା କାହିଁକି ଏହି ଅଧ୍ୟୟନର ଏହାର ଏକ ଭଲ ଉଦାହରଣ।
Also Read
ଏହି ଅଧ୍ୟୟନଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ ଅନେକରେ ସୀମା ରହିଥାଏ। କାରଣ ଗୋଟିଏ ଖାଦ୍ୟକୁ ଯଦି ଦିନେ ଭଲ କୁହାଯାଉଛି ପରେ ଅନ୍ୟ ଏକ ଅଧ୍ୟୟନରେ ଏହାକୁ ଖଣ୍ଡନ କରାଯାଉଛି। ଅଧ୍ୟୟନରର ନିଷ୍କର୍ଷରେ ଏହି ପ୍ରତିବାଦ ପୁଷ୍ଟି ବିଜ୍ଞାନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନିରନ୍ତର ନିରାଶାର ଉତ୍ସ।
ଅଧ୍ୟୟନଗୁଡ଼ିକ ବିଭ୍ରାନ୍ତିକର ହେବାର କିଛି କାରଣ:
କ’ଣ ଥିଲା ନିଷ୍କର୍ଷ:
ଏହି ଅଧ୍ୟୟନରେ ଅନେକ ସିଦ୍ଧାନ୍ତ ବାହାରିଥିଲା। କ’ଣ ଆସନ୍ତି ଜାଣିବା।
• ଗୋଟିଏ ସପ୍ତାହରେ ଗୋଟିଏରୁ ଚାରି ଗ୍ଲାସ୍ ରେଡ୍ ୱାଇନ୍ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଭିଡ୍ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ପ୍ରାୟ୧୦% କମିଯାଏ।
• ସପ୍ତାହରେ ପାଞ୍ଚ କିମ୍ବା ଅଧିକ ଗ୍ଲାସ୍ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ବିପଦ ୧୭% କମିଯାଏ।
• ତେବେ ହ୍ୱାଇଟ୍ ୱାଇନ୍ ଓ ସାମ୍ପେନ୍ ପିଇବା ମଧ୍ୟ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଭଳି ଦେଖାଯାଇଛି, କିନ୍ତୁ ଏହାର ପ୍ରଭାବ ରେଡ୍ ୱାଇନ୍ ଠାରୁ କମ୍।
• ତେବେ ବିୟର ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଭିଡ୍ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ୭–୨୮% ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଦେଖାଯାଏ।
ତେବେ ଆସନ୍ତୁ କିଛି କାରଣ ବିଷୟରେ ଜାଣିବା ପାଇଁ ରେଡ୍ ୱାଇନ୍ ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଅନୁସନ୍ଧାନକୁ ଭବଭାବେ ବୁଝିନେବା ଯେ ଏହି ପ୍ରକାରର ଅଧ୍ୟୟନର ଫଳାଫଳ କାହିଁକି ସନ୍ଦେହଜନକ ହୋଇଥାଏ।
ଏହି ଅଧ୍ୟୟନର ବ୍ୟାଖ୍ୟା କରିବା ସମୟରେ ସତର୍କ ହେବାର ପ୍ରଥମ ଏବଂ ସ୍ପଷ୍ଟ କାରଣ ହେଉଛି ଦୁଇ ଅଧ୍ୟୟନର ଫଳାଫଳା ସମାନ ନ ହେବା।
ଏହି ବିଶ୍ଳେଷଣ ଏକ ବଡ ଏବଂ ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ଅଧ୍ୟୟନରୁ ସଂଗୃହିତ ତଥ୍ୟ ସହିତ ଶେଷ ହୋଇଥିଲା। ଏଥିରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କ ଆଚରଣ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଷୟରେ ସୂଚନା ସଂଗ୍ରହ କରିବାକୁ ସମୟ ସହିତ ସେମାନଙ୍କୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ଦିଆଯାଏ।
ଯଦିଓ ଏହି ଅଧ୍ୟୟନରେ ବ୍ରିଟେନ୍ର ବାୟୋବ୍ୟାଙ୍କ୍ କୋହାର୍ଟର ବହୁ ସଂଖ୍ୟାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀ ରହିଥିଲେ, ବିଶ୍ଳେଷଣରେ କୋଭିଡ୍ ପାଇବା ନେଇ କେବଳ ମଦ୍ୟପାନକୁ ସାମିଲ୍ କରାଯାଇଥିଲା।
ଯେହେତୁ ଏହା ଏକ ପର୍ଯ୍ୟବେକ୍ଷଣଶୀଳ ଅଧ୍ୟୟନ ଥିଲା, ଯେଉଁଠାରେ ସାଧାରଣ ଜୀବନଯାପନ କରୁଥିବା ଲୋକଙ୍କଠାରୁ ତଥ୍ୟ ସଂଗ୍ରହ କରାଯାଇ ବିଶ୍ଳେଷଣ କରାଯାଇଥିଲା, ତେଣୁ ସେ କେହି ବି ସନ୍ଦେହ କରିବ ଯେ ରେଡ୍ ୱାଇନ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଭିଡ୍ କମିଯିବ।