ବର୍ତ୍ତମାନ କିଛି ଦିନ ହେବ ଭାରତୀୟ ବଜାରରେ ପିଆଜ କେଶ ତେଲ ବହୁତ ଲୋକପ୍ରିୟ ହେବାରେ ଲାଗିଛି। ଏଥିରେ ଥିବା ସଲଫର ଯୋଗୁଁ ଏହା ଚୁଟିକୁ ଲମ୍ବା, ମୋଟା ଏବଂ ମଜବୁତ୍ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଛି। ଏହା ମଧ୍ୟ ଖପୁରୀରେ ରକ୍ତ ପ୍ରବାହକୁ ଉନ୍ନତ କରିଥାଏ, ଯାହା ଫଳରେ ଚୁଟିର ମୂଳକୁ ଦୃଢ କରିଥାଏ।
ତେବେ ବଜାରରେ ମିଳୁଥିବା ଏହି ପିଆଜ କେଶ ତେଲର ଦାମ୍ ମଧ୍ୟ ଅଧିକ। ଫଳରେ ଏହାକୁ ସମସ୍ତେ କିଣି ବ୍ୟବହାର କରିବା ମଧ୍ୟ ସହଜ ନୁହେଁ। ଅନ୍ୟଏକ ଦିଗ ଦେଖିଲେ, ସାଧାରଣତଃ ବଜାରରେ ମିଳୁଥିବା ସବୁ ଦ୍ରବ୍ୟରେ କେମିକାଲର ମିଶ୍ରଣ ହୋଇଥାଏ, ଯାହା ଶରୀର ପାଇଁ ପରେ କ୍ଷତି ମଧ୍ୟ କରିଥାଏ।
Also Read
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: Hair Care: ଖପୁରୀକୁ ଏମିତି କରନ୍ତୁ ମସାଜ୍; ଚୁଟି ଲମ୍ବା ହେବ, ଝଡ଼ିବ ନାହିଁ
ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଆପଣ ଯଦି ଘରେ ଏହି ତେଲକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ ତେବେ ଏହା ବହୁତ ଭଲ ହେବ। ତେଣୁ, ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏମିତି କିଛି ସହଜ ଉପାୟ କହିବୁ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଘରେ ବସି ପିଆଜ କେଶ ତେଲ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିପାରିବେ।
ଆବଶ୍ୟକ ଜିନିଷ:
- ସର୍ବପ୍ରଥମେ ଆପଣଙ୍କୁ ୩ ରୁ ୪ ବଡ ପିଆଜ ନେବାକୁ ପଡିବ।
- ଏହା ପରେ ଆପଣଙ୍କୁ ନିଜ ପସନ୍ଦ ଅନୁଯାୟୀ ୧ କପ୍ ନଡିଆ, ଅଲିଭ୍ କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ କୌଣସି ତେଲ ନେବାକୁ ପଡିବ।
- ଯଦି ଆପଣ ଚାହାଁନ୍ତି, ଆପଣ ଏଥିରେ ରୋଜମେରି, ଲାଭେଣ୍ଡର କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ କୌଣସି ତେଲ ମଧ୍ୟ ମିଶାଇ ପାରିବେ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: Hair Care Tips: ଚୁଟିରେ ଏମିତି ଲଗାନ୍ତୁ ଜାମୁକୋଳି ମଞ୍ଜି ପାଉଡର୍; ଚୁଟି ପାଚିବନି, ଝଢିବନି
ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳି:
- ପିଆଜର ଉପର ଚୋପାକୁ ଭଲଭାବେ ଛଡେଇ ଦିଅନ୍ତୁ
- ଏହା ପରେ ପିଆଜକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ ଏହା ପରେ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରି ଏକ ଚିକ୍କଣ ପେଷ୍ଟ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ।
- ଏହା ପରେ, ଏକ ପତଳା କପଡାରେ ଏହି ପିଆଜ ପେଷ୍ଟ୍କୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏହି ରସକୁ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ରୂପେ ବାହାରକୁ ଯିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରନ୍ତୁ।
- ଏହା ପରେ ଗ୍ୟାସ୍ରେ କଡେଇ ବସାନ୍ତୁ ଏବଂ ନଡ଼ିଆ, ଅଲିଭ୍ କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ କୌଣସି ତେଲ ପକାଇ ହାଲୁକା ଗରମ କରନ୍ତୁ।
- ତେଲ ଗରମ ହେବା ପରେ ଏଥିରେ ପିଆଜ ରସକୁ ପକାନ୍ତୁ।
- ଏହାକୁ ୧୫ ରୁ ୨୦ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କମ୍ ନିଆଁରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଧିରେ ଧିରେ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ, ଯେପରି ଏହା ପୋଡି ନ ଯାଏ।
- ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାକୁ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ କିଛି ସମୟ ଛାଡିଦିଅନ୍ତୁ
- ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଛାଣିଦିଅନ୍ତୁ ଯେପରି କୌଣସି ଟୁକୁଡା ଅଂଶ ନ ରୁହେ।
ବାସ୍ନା ପାଇଁ:
- ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ତେଲ ମିଶାନ୍ତୁ।
- ଉତ୍ତମ ସୁଗନ୍ଧ ପାଇଁ ଆପଣ ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ କିଛି ଏସେନ୍ସିଆଲ୍ ତେଲ ମିଶାଇ ପାରିବେ।
- ବର୍ତ୍ତମାନ ପିଆଜ ତେଲ ଏବଂ ଏହି ଏସେନ୍ସିଆଲ୍ ତେଲକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ।
- ଏହା ପରେ ଏହି ତେଲକୁ ଏକ ସଫା ପାତ୍ର କିମ୍ବା ବୋତଲରେ ରଖନ୍ତୁ।