Advertisment

Health Tips: ଗର୍ଭବତୀ ସମୟରେ ମା’ଙ୍କୁ ଦିଅନ୍ତୁ ଏହି ୫ ସୁପର୍‌ଫୁଡ୍; ପିଲା ହେବ ବ୍ରେନୀ ଆଉ ଶକ୍ତିଶାଳୀ

ଗର୍ଭାବସ୍ଥାରେ ହିଁ ଶିଶୁର ମାନସିକ ବିକାଶ ଆରମ୍ଭ ହୁଏ। ଜନ୍ମ ହେବା ମାତ୍ରେ ପିଲାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମଜବୁତ ହୁଏ। ତେଣୁ ଗର୍ଭାବସ୍ଥା ସମୟରେ ମାଆ ଏପରି ଜିନିଷ ଖାଇବା ଉଚିତ ଯାହା ପୋଷକରେ ଭରପୂର ହୋଇଥିବ।

author-image
Pramod Behera
ଅଦ୍ୟତନ ହୋଇଛି
Pregnancy Healthy Diet

Pregnancy Healthy Diet

ପ୍ରତ୍ୟେକ ମହିଳାଙ୍କ ପାଇଁ ଗର୍ଭଧାରଣ ଯେତିକି ସୁଖଦ, ସେତିକି ବିପଦପୂର୍ଣ୍ଣ ମଧ୍ୟ। କାରଣ, ଏହି ସମୟଟି ହେଉଛି ତାହା ଯେତେବେଳେ ଜଣେ ମାଆ ନିଜ ଅପେକ୍ଷା ନିଜ ପିଲା ପାଇଁ ଅଧିକ ବଞ୍ଚେ। ତେଣୁ, ପିଲାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ଆଖି ଆଗରେ ରଖି, ମା' ପାଇଁ ଖାଦ୍ୟ ସ୍ଥିର ହେବା ଉଚିତ।

Advertisment

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ, ଗର୍ଭାବସ୍ଥାରେ ହିଁ ଶିଶୁର ମାନସିକ ବିକାଶ ଆରମ୍ଭ ହୁଏ। ଜନ୍ମ ହେବା ମାତ୍ରେ ପିଲାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମଜବୁତ ​​ହୁଏ। ତେଣୁ ଗର୍ଭାବସ୍ଥା ସମୟରେ ମାଆ ଏପରି ଜିନିଷ ଖାଇବା ଉଚିତ ଯାହା ପୋଷକରେ ଭରପୂର ହୋଇଥିବ।

ଏବେ ପ୍ରଶ୍ନ ହେଉଛି, ପିଲାକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ମାଆ କେଉଁ ଜିନିଷ ଖାଇବା ଉଚିତ? ଗର୍ଭାବସ୍ଥାରେ ଖାଦ୍ୟ କିପରି ହେବା ଉଚିତ? ଆସନ୍ତୁ ସେ ବିଷୟରେ ଜାଣିବା।

Advertisment

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: ଆପଣ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପରେ ପୀଡିତ କି; ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଟିପ୍ସ

ଅଖରୋଟ୍:

ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ, ଗର୍ଭାବସ୍ଥାରେ ଅଖରୋଟ୍‌ ଖାଇବା ଲାଭଦାୟକ। ଅଖରୋଟ୍‌ରେ ପ୍ରୋଟିନ, ଭିଟାମିନ୍‌ ଏବଂ ଚର୍ବି ସହିତ ଓମେଗା-୩ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ମଧ୍ୟ ଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଓମେଗା ୩ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ପିଲାର ମାନସିକ ବିକାଶ ପାଇଁ ବହୁତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ତେଣୁ, ଅଖରୋଟ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପିଲାର ମସ୍ତିଷ୍କ ତୀକ୍ଷ୍ଣ ହୁଏ।

ଅଲ୍‌ମଣ୍ଡ୍:

ଗର୍ଭାବସ୍ଥାରେ ମଧ୍ୟ ଅଲ୍‌ମଣ୍ଡ୍ ଖାଇବା ଉଚିତ। ଅଲ୍‌ମଣ୍ଡରେ ଭଲ ପରିମାଣର ପ୍ରୋଟିନ୍, ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ଚର୍ବି ଥାଏ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏଥିରେ ଓମେଗା ୩ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ମଧ୍ୟ ରହିଥାଏ, ଯାହା ପିଲାର ମାନସିକ ବିକାଶରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

ଅଣ୍ଡା:

ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳାମାନେ ଅଣ୍ଡା ଖାଇବା ଉଚିତ। ଅଣ୍ଡା ପ୍ରୋଟିନର ଏକ ଭଲ ଉତ୍ସ। ଏଥିରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣର ଭିଟାମିନ୍ D ମଧ୍ୟ ରହିଛି, ଯାହା ମାନସିକ ବିକାଶ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଅଣ୍ଡା ଗର୍ଭସ୍ଥ ଶିଶୁର ମସ୍ତିଷ୍କର ବିକାଶରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏହା ସହିତ, ଏହା ସ୍ମୃତିଶକ୍ତି ଏବଂ ଶିଖିବା କ୍ଷମତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରେ।

ପାଳଙ୍ଗ:

ଗର୍ଭାବସ୍ଥାରେ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ବହୁତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ବିଶେଷକରି ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ। ପ୍ରକୃତରେ, ପାଳଙ୍ଗରେ ପ୍ରୋଟିନ୍, ଭିଟାମିନ୍, ଫାଇବର ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସ ଥାଏ, ଯାହା ଶିଶୁର ମସ୍ତିଷ୍କ ବିକାଶରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଖାଦ୍ୟରେ ପାଳଙ୍ଗକୁ ସାମିଲ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଆଖିର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।

କଖାରୁ ମଞ୍ଜି:

ଗର୍ଭାବସ୍ଥାରେ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଉଚିତ। କଖାରୁ ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରକୁ ଅଧିକ ପ୍ରୋଟିନ୍ ମିଳିଥାଏ। ପ୍ରକୃତରେ, କଖାରୁ ମଞ୍ଜିରେ ଭରପୂର ଜିଙ୍କ୍ ଥାଏ, ଯାହା ପିଲାର ମାନସିକ ବିକାଶ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ। ଏହା ସହିତ, ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଶିଶୁର ମସ୍ତିଷ୍କ ଟିସୁକୁ କ୍ଷତି ହେବାରୁ ରକ୍ଷା କରେ।

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: ଘରେ ଏହିସବୁ ସମସ୍ୟା ଥିଲେ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ରୋଗ ହୋଇଥାଏ; ଜାଣନ୍ତୁ ପ୍ରତିକାର

Pregnant Woman Pregnancy Health Tips
Advertisment
Related Articles
Advertisment