Advertisment

Health Tips: କାମ କରି କରି ଦୁର୍ବଳ ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି କି… କ୍ଷୀର ସହ ଖାଆନ୍ତୁ ଏହି ଜିନିଷ, ମିଳିବ ଶକ୍ତି

ଯଦି ଆପଣ କାମ କରି ଥକ୍କି ପଡୁଛନ୍ତି ମଧ୍ୟ ଦୁର୍ବଳ ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଏଥିପାଇଁ କିଛି ଆୟୁର୍ବେଦିକ ଉପଚାର ଗ୍ରହଣ କରିବା ଉଚିତ। ଏହା ଦ୍ଵାରା କିଛି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଦୁର୍ବଳତା ଦୂର ହୋଇଯିବ ଏବଂ ଶରୀର ନୂଆ ଜୀବନ ପାଇବ।

author-image
Pramod Behera
ଅଦ୍ୟତନ ହୋଇଛି
Benefits of Consuming Dates With Milk

Benefits of Consuming Dates With Milk

ଅଧିକାଂଶ ମହିଳା ଘର କାମରେ ଏମିତି ବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇଯାଆନ୍ତି ଯେ ନିଜ ଖାଇବା-ପିଇବା ବି ଭୁଲିଯାଆନ୍ତି। ଏହା ମହିଳାଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ସିଧାସଳଖ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ। ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ମହିଳା ରକ୍ତହୀନତା ସମେତ ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟାର ଶିକାର ହୁଅନ୍ତି ଏବଂ ଦୁର୍ବଳତାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୁଅନ୍ତି।

Advertisment

ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଦୁର୍ବଳତା ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଏଥିପାଇଁ କିଛି ଆୟୁର୍ବେଦିକ ଉପଚାର ଗ୍ରହଣ କରିବା ଉଚିତ। ଏହା ଦ୍ଵାରା କିଛି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଦୁର୍ବଳତା ଦୂର ହୋଇଯିବ ଏବଂ ଶରୀର ନୂଆ ଜୀବନ ପାଇବ। ଏଥିପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଦିନ କ୍ଷୀର ସହିତ ୨ଟି ଖଜୁରୀ ଖାଇବାକୁ ପଡିବ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଏହାର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ଜାଣିବା।

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ଖଜୁରି ଏବଂ କ୍ଷୀର ଉଭୟ ଲାଭଦାୟକ ଜିନିଷ। ଯେତେବେଳେ ଏହି ଦୁଇଟିକୁ ଏକାଠି ସେବନ କରାଯାଏ, ଏହାର ଲାଭ ଦ୍ୱିଗୁଣିତ ହୋଇଯାଏ। ଖଜୁରି ଏବଂ କ୍ଷୀରର ମିଶ୍ରଣ ବିଶେଷକରି ମହିଳାଙ୍କ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ।

Advertisment

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: ଅମୃତଭଣ୍ଡା ସହିତ ଭୁଲ୍‌ରେ ବି ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ ଏହି ୫ ଜିନିଷ; ହେବ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ-ଡାଏରିଆ

ଖଜୁରିରେ ଲୌହ, ଫାଇବର, ପୋଟାସିୟମ, କ୍ୟାଲସିୟମ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ ଭଳି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ। ସେହିପରି କ୍ଷୀର ପ୍ରୋଟିନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଏବଂ ଭିଟାମିନର ଏକ ଭଲ ଉତ୍ସ। ପ୍ରତିଦିନ କ୍ଷୀର ସହିତ ଖଜୁରି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମହିଳାମାନଙ୍କର ଅନେକ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ହୋଇପାରିବ।

ଆୟୁର୍ବେଦ ମତରେ, ମହିଳାମାନେ ପ୍ରାୟତଃ ରକ୍ତହୀନତାର ଶିକାର ହୁଅନ୍ତି, ଯାହାଦ୍ୱାରା ସେମାନେ ଦୁର୍ବଳ ଅନୁଭବ କରନ୍ତି। ବିଶେଷକରି ମାସିକ ଋତୁସ୍ରାବ ଏବଂ ଗର୍ଭାବସ୍ଥାରେ ରକ୍ତହୀନତାର ସମସ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଏ।

ଖଜୁର ଲୌହର ଏକ ଭଲ ଉତ୍ସ ଏବଂ ଶରୀରରେ ହିମୋଗ୍ଲୋବିନ୍ ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। କ୍ଷୀର ସହିତ ପିଇଲେ, ଏହି ମିଶ୍ରଣ ଶରୀରରେ ଲୌହ ଶୋଷଣକୁ ଅଧିକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ କରିଥାଏ। ଏହା ଥକ୍କାପଣ, ମୁଣ୍ଡ ବୁଲାଇବା ଏବଂ ଦୁର୍ବଳତା ଭଳି ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରେ।

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ, ମହିଳାମାନଙ୍କ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଅଧିକ ଥାଏ। ବିଶେଷକରି ୪୦ ବର୍ଷ ବୟସ ପରେ ଏହି ବିପଦ ଅଧିକ ଦେଖାଦିଏ। କ୍ଷୀର ଏବଂ ଖଜୁରିର ମିଶ୍ରଣ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍‌ରେ ଭରପୂର, ଯାହା ହାଡ଼କୁ ମଜବୁତ କରେ ଏବଂ ଅଷ୍ଟିଓପୋରୋସିସ୍‌ ଭଳି ରୋଗକୁ ରୋକେ।

ମହିଳାମାନେ ହର୍‌ମୋନ୍‌ ଅସନ୍ତୁଳନ, ଋତୁସ୍ରାବ ଅନିୟମିତତା ଏବଂ ମନୋଭାବ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଭଳି ସମସ୍ୟାର ମଧ୍ୟ ସମ୍ମୁଖୀନ ହୁଅନ୍ତି। ଖଜୁରିରେ ପ୍ରାକୃତିକ ସୁଗାର୍ ଏବଂ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ, ଯାହା ମାନସିକ ଚାପ କମ କରିଥାଏ ଏବଂ ମନୋଭାବରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିଥାଏ।

କ୍ଷୀରରେ ଥିବା ଟ୍ରିପ୍ଟୋଫାନ୍ ନାମକ ଆମିନୋ ଏସିଡ୍ ନିଦକୁ ଭଲ କରେ ଏବଂ ମାନସିକ ଶାନ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରେ। ଏହି ମିଶ୍ରଣ ଏକ ବିୟୁଟି ସପ୍ଲିମେଣ୍ଟ୍ ଭାବରେ ମଧ୍ୟ କାମ କରେ।

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: ଆମିଷ ନା ନିରାମିଷ; କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଠିକ୍; ଆପଣ କ’ଣ ଖାଇବେ…

Healthy Diet Dietary Benefits Good Diet Health Tips
Advertisment
Advertisment