/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/gheewater__1755353296.jpg)
gheewater
ଭାରତୀୟ ଲୋକମାନେ ସକାଳର ଜଳଖିଆରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ରାତ୍ରି ଭୋଜନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଘିଅର ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଘିଅକୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ ଏ, ଭିଟାମିନ ଡି, ଭିଟାମିନ ଇ, ଭିଟାମିନ କେ, ଓ ବ୍ୟୁଟିରିକ ଏସିଡ ଶରୀରକୁ ଅନେକ ସମସ୍ୟାରୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ପାଣିରେ ଘିଅ ମିଶାଇ ପିଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଶରୀରକୁ ଅନେକ ଲାଭ ମିଳିପାରେ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେଉଁମାନେ ଘିଅ ମିଶା ପାଣିର ସେବନ କରିବା ଉଚିତ। ପାଣିରେ ଘିଅ ମିଶାଇ ପିଇବାର ଲାଭ
ପାଚନ: ଘିଅରେ ଥିବା ବ୍ୟୁଟିରିକ ଏସିଡ ପାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଉନ୍ନତ କରେ। ସକାଳେ ଏହାର ସେବନ ପେଟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରେ। ଯେଉଁମାନଙ୍କର ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ରହିଛି, ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହାର ସେବନ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ।
ଚର୍ମ: ଘିଅରେ ଥିବା ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ ଚର୍ମକୁ ହାଇଡ୍ରେଟ କରେ ଓ ଏହାକୁ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ କରିପାରେ। ଚର୍ମକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଆପଣ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଘିଅ ମିଶାଇ ପିଇପାରନ୍ତି।
ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା: ଘିଅ ଗଣ୍ଠିଗୁଡ଼ିକୁ ଚିକ୍କଣତା ପ୍ରଦାନ କରେ ଓ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା କମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରେ। ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଏକ ଚାମଚ ଘିଅ ମିଶାଇ ପିଇପାରନ୍ତି।
ମୋଟାପଣ: ଘିଅରେ ଥିବା କିଛି ତତ୍ତ୍ୱ ଓଜନ କମ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରେ। ଯଦି ଆପଣ ସକାଳେ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଘିଅ ମିଶାଇ ପିଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଓଜନକୁ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ କମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ ମିଳିପାରେ।
/odishatv-khabar/media/agency_attachments/2025/07/30/2025-07-30t051037428z-screenshot-2025-07-30-at-104031-am-2025-07-30-10-40-38.png)




/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/22/khabar-advertise-banner-2025-09-22-13-15-01.jpeg)