/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1751114783.jpg)
Grandma shares on instagram no bake cheesecake recipe
ଇନ୍ଷ୍ଟାଗ୍ରାମ୍ରେ dadikirasoi ନାଁରେ ଜଣାଶୁଣା ଜଣେ ଆଇମାଆ ସମ୍ପ୍ରତି ଏକ ବହୁତ ଆକର୍ଷଣୀୟ ଏବଂ ସହଜ ନୋ-ବେକ୍ ଚିଜ୍କେକ୍ ରେସିପି ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯାହା ସମସ୍ତଙ୍କ ହୃଦୟକୁ ଜିତିଛି। ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ଅତି ସହଜରେ ତିଆରି କରିପାରିବେ।
ଏହି ରେସିପିର ବିଶେଷତ୍ୱ ​​ହେଉଛି ଏହାକୁ ବେକିଂ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ ନାହିଁ। ତଥାପି ଏହା ବହୁତ ଲୋଭନୀୟ ଦେଖାଯାଏ ଏବଂ ସ୍ୱାଦରେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ମଧ୍ୟ। ଆଇମାଆଙ୍କ ସରଳ ଏବଂ ସହଜ ଷ୍ଟାଇଲ୍ ଏହି ମିଠାକୁ ଆହୁରି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କରିଥାଏ।
ଏହି ଚିଜ୍କେକ୍ ତିନୋଟି ଲେୟାର୍ରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ। ପ୍ରଥମେ, ଏକ ବିସ୍କୁଟ୍ ବେସ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ, ଯେଉଁଥିରେ ଗୁଣ୍ଡ ହୋଇଥିବା ଡାଇଜେଷ୍ଟିଭ୍ ବିସ୍କୁଟ୍ ଏବଂ ଅଳ୍ପ ଘିଅ କିମ୍ବା ବଟର ମିଶାଇ ଏକ କଠିନ ଲେୟାର୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ। ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ର କିମ୍ବା ଛାଞ୍ଚରେ ଚାପି ଭଲ ଭାବରେ ସେଟ୍ କରାଯାଏ। ଏହି ଲେୟାର୍ ଚିଜ୍କେକର ମୂଳକୁ ସାମାନ୍ୟ ଟାଣ କରେ, ଯାହାକୁ ଖାଇବା ବେଳେ ସାମାନ୍ୟ କ୍ରଞ୍ଚ୍ ଲାଗେ।
ଅଧିକ ପଢନ୍ତୁ: Food and Recipes: ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ସୁଆଦିଆ ‘ମଲାଇ ଚପ୍’
ଦ୍ୱିତୀୟ ଲେୟାର୍ ହେଉଛି ଏହି ରେସିପିର ମୁଖ୍ୟ - କ୍ରିମି ଚିଜ୍କେକ୍ ଲେୟାର୍। ଏହା ଘରେ ତିଆରି ପନିର, ବସା ଦହି ଏବଂ ମହୁକୁ ମିଶ୍ରଣ କରି ଏକ ସ୍ମୁଦୀ ମିଶ୍ରଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ। ଏହି ଲେୟାର୍ ବହୁତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଏବଂ ଏଥିରେ କୌଣସି ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ କିମ୍ବା କ୍ରିମ୍ ପନିର ବିନା ଦେଶୀ ସ୍ପର୍ଶ ଥାଏ।
ଏହି ଲେୟାର୍କୁ ବିସ୍କୁଟ୍ ବେସ୍ ଉପରେ ରଖାଯାଇ ଭଲ ଭାବରେ ବିସ୍ତାର କରାଯାଏ। ପନିର ଏବଂ ଦହିର ଏହି ମିଶ୍ରଣ କେବଳ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ ବରଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ।
ତୃତୀୟ ଏବଂ ଶେଷ ସ୍ତର ହେଉଛି ଚକୋଲେଟ୍ - ଯାହା ଏହି ଚିଜ୍କେକ୍କୁ ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଏବଂ ଶେଷ ସ୍ପର୍ଶ ଦିଏ। ତରଳିଯାଇଥିବା ଡାର୍କ କିମ୍ବା ମିଲ୍କ ଚକୋଲେଟକୁ ଫ୍ରେଶ୍ କ୍ରିମ୍ ସହିତ ମିଶାଇ ଏକ ସ୍ମୁଥ୍ ସସ୍ ତିଆରି କରାଯାଏ, ଯାହାକୁ ଚିଜ୍କେକ୍ ଉପରେ ଉପର ସ୍ତର ଭାବରେ ଢାଳି ଦିଆଯାଏ। ଏହି ଚକୋଲେଟି ଟପିଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପନିର ପ୍ରେମୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଟ୍ରିଟ୍ ଠାରୁ କମ୍ ନୁହେଁ।
ସମସ୍ତ ଲେୟାର୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ପରେ, ଏହି ଚିଜ୍କେକ୍କୁ ଅତି କମରେ ୩-୪ ଘଣ୍ଟା ପାଇଁ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖାଯାଏ। ଆଇମା’ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହାକୁ ରାତିସାରା ଥଣ୍ଡା କଲେ ଏହା ଆହୁରି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ହୋଇଯିବ। ଏହି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ରେସିପିଟି କେବଳ ସହଜ ନୁହେଁ ବରଂ ଏଥିରେ କୌଣସି ମହଙ୍ଗା କିମ୍ବା କଷ୍ଟକର ମଧ୍ୟ ଉପାଦାନ ନାହିଁ। ଏହାକୁ ପିଲା, ବୃଦ୍ଧ ଯେକେହି ବି ସହଜରେ ତିଆରି କରିପାରିବେ।
ଯଦି ଆପଣ ମିଠା ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ଏବଂ କିଛି ସୁସ୍ଥ, ସହଜ ଏବଂ ଦେଶୀ ଚେଷ୍ଟା କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଆଇମାଆଙ୍କ ଏହି ନୋ-ବେକ୍ ଚିଜ୍କେକ୍ ରେସିପି ନିଶ୍ଚୟ ଚେଷ୍ଟା କରନ୍ତୁ। ସହଜରେ ତିଆରି ଏହି ମିଠା ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଦିନକୁ ଅଧିକ ମିଠା କରିଦେବ।
ଅଧିକ ପଢନ୍ତୁ: ସଂଧ୍ୟା ଜଳଖିଆରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ମସରୁମ୍ ମସାଲା ଟୋଷ୍ଚ,’
Puffed Rice: ମୋଟା ଲୋକ, ବ୍ଲଡପ୍ରେସର୍ ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତି, ଓଜନ କମେଇବାକୁ ଚାହୁଁଥିବା ଲୋକ ମୁଢ଼ି ଖାଇବା ଉଚିତ କି?

Healthy Poda Pitha: କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ ପୋଡ଼ପିଠା, ଜାଣନ୍ତୁ... ଦେହ ପାଇଁ ଏହା କେତେ ଭଲ

Puffed Rice: ପାଳନ ହେଲା ମୁଢି ଦିବସ, GI ଟ୍ୟାଗ ପାଇଁ ଦାବି

Milk Cake: ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ସୁଆଦିଆ କ୍ଷୀର କେକ୍; ଜାଣନ୍ତୁ ଏହାର ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳି

/odishatv-khabar/media/agency_attachments/2025/07/30/2025-07-30t051037428z-screenshot-2025-07-30-at-104031-am-2025-07-30-10-40-38.png)

/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/22/khabar-advertise-banner-2025-09-22-13-15-01.jpeg)