କ୍ଷୀର କେକ୍ ବହୁତ ସୁଆଦିଆ ହୋଇଥାଏ। ଏହାକୁ ଆପଣ ଘରେ ମଧ୍ୟ ତିଆରି କରିପାରିବେ। କ୍ଷୀର କେକ୍ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ୩ ଲିଟର କ୍ଷୀର, ୨ ଚାମଚ ଘିଅ, ୧ କପ୍ ଚିନି, ୨ ଚିମୁଟା ଫିଟିକିରି, ୧/୪ ଚାମଚ ଗୁଜୁରାତି ପାଉଡର, ୨ ଚାମଚ କଟା ପିସ୍ତା, ୨ ଚାମଚ କଟା ବାଦାମ ଆବଶ୍ୟକ।
Published By: Pramod Behera
Last updated: 29 March 2025, 10:44 AM IST
କ୍ଷୀର କେକ୍ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ କ୍ଷୀରକୁ ଏକ ବଡ଼ ପ୍ୟାନରେ ଢାଳି ଏହାକୁ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଗ୍ୟାସ୍ ନିଆଁକୁ ବଢାନ୍ତୁ। କ୍ଷୀର ଫୁଟିବା ପରେ ସେଥିରେ ୨ ଚିମୁଟା ଫିଟିକିରି ପକାନ୍ତୁ।
ଫିଟିକିରି ମିଶାଇବାର କିଛି ସମୟ ପରେ, କ୍ଷୀର ଛିଡିଯିବ ଏବଂ ଦାନା ଦାନା ହୋଇଯିବ। କ୍ଷୀରକୁ ଆହୁରି ଫୁଟାନ୍ତୁ ଏବଂ ମୋଟା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହାକୁ ଗରମ କରନ୍ତୁ।
ଯେତେବେଳେ କ୍ଷୀର ଭଲ ଭାବରେ ଗାଢା ହୋଇଯିବ, ସେଥିରେ ଦୁଇ କପ୍ ଚିନି ପକାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ଚାମଚ ସାହାଯ୍ୟରେ କ୍ଷୀର ସହିତ ଚିନିକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଗରମ କରନ୍ତୁ।
ଏହାର ୧୦ ମିନିଟ୍ ପରେ ଘିଅ ପକାଇଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଅନ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀଗୁଡିକ ଏଥିରେ ପକାନ୍ତୁ।
ଯେତେବେଳେ ମିଶ୍ରଣର ରଙ୍ଗ ବଦଳିଯିବ ଗ୍ୟାସ୍ ବନ୍ଦ କରନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ଗାଡୁଆ ପ୍ଲେଟ କିମ୍ବା ଥାଳିରେ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ବାହାର କରି ଅଧା ଘଣ୍ଟା ପାଇଁ ଥଣ୍ଡା କରନ୍ତୁ।
ଅଧ ଘଣ୍ଟା ପରେ, ଏହା ସେଟ୍ ହୋଇଛି କି ନାହିଁ ଯାଞ୍ଚ କରନ୍ତୁ। ଯଦି ଏହା ସଠିକ୍ ଭାବରେ ସେଟ୍ ହୋଇ ନାହିଁ, ତେବେ ଏହାକୁ ଅଧିକ ସମୟ ପାଇଁ ଥଣ୍ଡା କରିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
ଭଲରେ ସେଟ୍ ହେଲା ପରେ ଏହାକୁ ନିଜ ପସନ୍ଦ ଆକାରରେ କାଟନ୍ତୁ। ଏବେ ଆପଣଙ୍କ କ୍ଷୀର କେକ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ।