ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରେ ଲେମ୍ବୁର ଆବଶ୍ୟକତା ବଢିଯାଏ। ଆଜିକାଲି ଆପଣ ଯାହା ଘରକୁ ବି ଯିବେ ଅଧିକାଂଶ ଘରେ ସହଜରେ ଲେମ୍ବୁ ପାଇବେ। ଏହାର ବ୍ୟବହାରର ଅନେକ ଜିନିଷ ତିଆରି କରାଯାଏ। ଲେମ୍ବୁ ଅତ୍ୟଧିକ ଅମ୍ଳୀୟ ହୋଇଥିବାରୁ ଏହା ଖୁବ ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ। ତେଣୁ ଏହାକୁ ସଠିକ୍ ତାପମାତ୍ରାରେ ସଂରକ୍ଷଣ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ।
ଅଧିକାଂଶ ଘରେ ମହିଳାମାନେ ଲେମ୍ବୁକୁ ଷ୍ଟୋର୍ କରି ରଖନ୍ତି। ଏହା ପଛର କାରଣ ହେଉଛି ଯେ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଶେଷ ଆଡକୁ ଲେମ୍ବୁର ମୂଲ୍ୟ ବଢିଯାଏ। ତେଣୁ ଯେତେବେଳେ ଏହାର ମୂଲ୍ୟ କମ ଥାଏ ସେମାନେ ଏହାକୁ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ କିଛି ଘରେ ରଖିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରନ୍ତି।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: Tips And Tricks: ଖରା ଦିନେ ଖାଦ୍ୟକୁ ସତେଜ ରଖିବା ନେଇ କେତେକ ସହଜ ଉପାୟ
Also Read
ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଲେମ୍ବୁ ଷ୍ଟୋର୍ କରିବାକୁ ଚିନ୍ତା କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେବେବି ଆପଣ ଏହାକୁ କିଣିବେ, ସେଗୁଡ଼ିକ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ହେବା ଉଚିତ। ଗଚ୍ଛିତ ରଖିବା ପାଇଁ ସର୍ବଦା ସତେଜ ଏବଂ ପତଳା ଚୋପା ବାଲା ଲେମ୍ବୁ କିଣିବାକୁ ହୋଇଥାଏ।
ଏହାର କାରଣ ହେଉଛି, ପତଳା ଚୋପାବାଲା ଲେମ୍ବୁ ମୋଟା ଚୋପା ଲେମ୍ବୁ ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ ରସାଳ ହୋଇଥାଏ। ତେବେ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଲେମ୍ବୁ ସଂରକ୍ଷଣ ପାଇଁ କିଛି ଟିପ୍ସ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ। ଯାହାଫଳରେ ଆପଣ ଲେମ୍ବୁକୁ ସହଜରେ ଅଧିକ ଦିନ ପାଇଁ ଷ୍ଟୋର୍ କରି ରଖିପାରିବେ।
ଏୟାର୍ ଟାଇଟ୍ ପାତ୍ର ବ୍ୟବହାର:
ଲେମ୍ବୁ ସଂରକ୍ଷଣ ପାଇଁ ଏୟାର ଟାଇଟ୍ ପାତ୍ର ହେଉଛି ସର୍ବୋତ୍ତମ ବିକଳ୍ପ। ଏଥିପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ କେବଳ ଲେମ୍ବୁକୁ ଧୋଇ ଶୁଖାଇବାକୁ ପଡିବ। ଏହା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପଲିଥିନରେ ପ୍ୟାକ୍ କରି ଏକ ଏୟାର ଟାଇଟ୍ ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏହି ପାତ୍ରକୁ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖନ୍ତୁ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: Tips And Tricks: ଆପଣ ଶୁଦ୍ଧ ମହୁ ଖାଉଛନ୍ତି ତ…. ଏହି ୫ଟି ଉପାୟରେ ଜାଣନ୍ତୁ ଏହା ଅସଲି ନା ନକଲି
ତେଲର ବ୍ୟବହାର:
ଯଦି ଆପଣ ଲେମ୍ବୁ ଷ୍ଟୋର୍ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି, ତେବେ ସେଗୁଡିକ ଉପରେ ହାଲୁକା ତେଲ ଲଗାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏକ ବାକ୍ସରେ ରଖନ୍ତୁ। ଆପଣ ଏହି ବାକ୍ସଟିକୁ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖିପାରିବେ।
ଜିପ୍-ଲକ୍ ବ୍ୟାଗ୍:
ଲେମ୍ବୁ ଗଚ୍ଛିତ କରିବା ପାଇଁ ଆପଣ ଜିପ୍-ଲକ୍ ବ୍ୟାଗ୍ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ଆପଣ ଏହାକୁ ସହଜରେ ବଜାରରେ ପାଇପାରିବେ। ଏଥିରେ ଲେମ୍ବୁ ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଏହାକୁ ସହଜରେ ଗଚ୍ଛିତ କରିପାରିବେ।
ଆଲୁମିନିୟମ୍ ଫଏଲରେ ଗୁଡ଼ାନ୍ତୁ:
ଲେମ୍ବୁ ଷ୍ଟୋର୍ କରିବା ପାଇଁ, ଆପଣ ଏହାକୁ ଆଲୁମିନିୟମ ଫଏଲରେ ମଧ୍ୟ ଗୁଡ଼ାଇ ପାରିବେ। ଆଲୁମିନିୟମ ଫଏଲରେ ଗୁଡ଼ାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଆର୍ଦ୍ରତାକୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ। ଏହା ପରେ ଆପଣ ଲେମ୍ବୁକୁ ଅଧିକ ସମୟ ଗଚ୍ଛିତ କରିପାରିବେ।