• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pallipuspa Samal

News Highlights

  • କନ୍ଦମୂଳରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟର ରହିଥାଏ,ଯାହା ପେଟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିଥାଏ

  • ଲେମ୍ବୁରେ ଏଲକାଇନ ମାତ୍ରା ରହିଥାଏ, ଯାହାଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢିଥାଏ

ବର୍ତ୍ତମାନ ସାରା ବିଶ୍ୱରେରେ କରୋନା ନିଜର କାୟା ବିସ୍ତାର କରି ଚାଲିଛି । ଆହୁରି ସଂକଟ ବଢାଇଛି ଓମିକ୍ରନ୍ । ଏହି ସମୟରେ ସୁରକ୍ଷା ଗ୍ରହଣ କରିବା ସହିତ ନିଜର ଇମ୍ୟୁନିଟି ମଧ୍ୟ ବଢାଇବା ଆବଶ୍ୟକ ବୋଲି ଗବେଷକ ମାନେ ମତ ଦେଉଛନ୍ତି । ମହାମାରୀର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ମଜବୁତ ଇମ୍ୟୁନିଟିର ଖୁବ ମହତ୍ଵପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ରହିଛି ।

ଅଦା:

ଅଦାରେ ଥିବା ଥର୍ମୋଜେନିକ ର ପ୍ରଭାବ ଆମ ଶରୀରକୁ ଅଧିକ ଥଣ୍ଡାରେ ମଧ୍ୟ ଗରମ ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ । ଏହା ଆମ ଶରୀରକୁ ରୋଗ ଠାରୁ ଦୁରେଇ ରଖି ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇଥାଏ ।

ପାଳଙ୍ଗ:

ପାଳଙ୍ଗ ରେ ଭିଟାମିନ ସି ଓ ଏ ଭରପୁର ମାତ୍ରାରେ ରହିଛି l ଯାହା ଆମ ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇଥାଏ l ଯାହା ଆମକୁ ବର୍ତମାନ ସମୟରେ ନିହାତି ଆବଶ୍ୟକ l

ହଳଦୀ:

ଆମେ ନିଜ ଜେଜେମା ଓ ଆଈ ଙ୍କ ନିକଟରୁ ଗୁଣକାରୀ ହଳଦୀ ବିଷୟରେ ଶୁଣିଛୁ l ହଳଦୀରେ କ୍ୟୁକିନ ର ମାତ୍ର ରହିଛି ,ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇଥାଏ l ତେଣୁ ଆପଣ ଏହି ସମୟରେ ଉଷୁମ ଉଷୁମ ହଳଦୀ ପାଣି ପିଇବା ଆବଶ୍ୟକ l

ଲେମ୍ବୁ:

ଲେମ୍ବୁରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଏଲକାଇନ ମାତ୍ରା ରହିଥାଏ । ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢିଥାଏ ।

କନ୍ଦମୂଳ:

କନ୍ଦମୂଳରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟର ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରା ରହିଥାଏ । ଏଥିରେ ଫାଇବର ମଧ୍ୟ ରହିଛି ଯାହା ପେଟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିଥାଏ । ବିଶେଷ କରି କନ୍ଦମୂଳ ରେ ବିଟା କେରୋଟିନ ରହିଛି ,ଯାହା ଶରୀରକୁ ବିଭିନ୍ନ ସଂକ୍ରମଣ ରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ ।