• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pallipuspa Samal

News Highlights

  • ହୃତପିଣ୍ଡ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଭେଣ୍ଡି

  • ଶରୀରର ଇମ୍ୟୁନିଟି ବଢାଏ ଭେଣ୍ଡି

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ହିଁ ସଂପଦ । ସୁସ୍ଥ ଶରୀର ପାଇଁ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରୀ । ପନିପରିବା ମଧ୍ୟରେ ଭେଣ୍ଡିରେ ରହିଛି ଭରପୁର ଭିଟାମିନ୍ । ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱରେ ଭରପୂର ଭେଣ୍ଡି । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଭିଟାମିନ୍ ସି, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ଫସଫରସ୍, ବିଟା କାରୋଟିନ୍, ଆଇରନ୍ ଏବଂ ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଗୁଣ ରହିଥାଏ । ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଶୀଘ୍ର ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥାଏ । ଭେଣ୍ଡି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାକ ଅଟେ । ଶରୀରେ ଚର୍ମ ରୋଗ ରୋଗ ଓ ଡାଇବେଟିସ ପାଇଁ ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉପକାରୀ ଅଟେ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଭେଣ୍ଡିର ବିଭିନ୍ନ ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ।

 

  • ଶରୀରର ଡାଏବେଟିଜ୍ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ୍ କରିଥାଏ ଭେଣ୍ଡି।  ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ସୁଗାର ଅବଶୋଷଣ ହାରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରି ମଧୁମେହକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ତେଣୁ ସୁଗାର ରୋଗୀମାନେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଜରୁରୀ । ଭେଣ୍ଡିକୁ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ତାହାର ପାଣିକୁ ପିଇଲେ ଡାଏବେଟିଜ୍ କଣ୍ଟୋଲ ହୋଇଥାଏ ।
  • ହୃତପିଣ୍ଡ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ ଭେଣ୍ଡି । ଭେଣ୍ଡିରେ ଥିବା ପେକ୍ଟିନ୍ ଦ୍ରବଣୀୟ ଫାଇବର ଶରୀରରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲକୁ କମ୍ କରିଥାଏ । ହୃତପିଣ୍ଡ ଭଲଭାବରେ କାମ କରିବା ସହ ସକ୍ରିୟ ହୋଇଥାଏ । ଏହା ସହିତ ଜଡିତ ରୋଗ ସଂକ୍ରମଣ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମ୍ ରହିଥାଏ ।
  • ଶରୀରର ଇମ୍ୟୁନିଟି ବଢାଏ ଭେଣ୍ଡି । ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢିଥାଏ । ଏହା ଶରୀରକୁ ଭାଇରାଲ୍ ସଂକ୍ରମଣ ସହିତ ଲଢିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଏପରି ଥଣ୍ଡା, କାଶ ଏବଂ ମୌସୁମୀ ରୋଗ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଲଢିବାରେ ଶକ୍ତି ମିଳିଥାଏ ।
  • ଭେଣ୍ଡିରେ ପେକ୍ଟିନ୍ ନାମକ ଏକ ଫାଇବର ଥାଏ ଯାହାକି କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ର ସ୍ତରକୁ କମ୍ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
  • ଭେଣ୍ଡିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଏବଂ ବିଟା କାରୋଟିନ୍ ଥାଏ, ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ସହ ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି ବଢେଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ

OTV is now on Whatsapp

Join and get latest news update delivered to you via whatsapp

Join Now