• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pallipuspa Samal

News Highlights

  • ଚା’ ସହ ସଂଧ୍ୟାରେ ଖାଆନ୍ତୁ ସୋୟାବିନ କବାବ୍

  • ସହଜ ଓ କମ୍ ଖର୍ଟ୍ଟରେ ବନାନ୍ତୁ ସୋୟାବିନ କବାବ୍

ବର୍ଷାଦିନରେ ସାଧାରଣତଃ ଘରେ ଘରେ ସକାଳ ଓ ସଂଧ୍ୟା ସମୟରେ ଘରେ ଘରେ ସ୍ନାକ୍ସ ତିଆରି କରାଯାଏ । ସଂଧ୍ୟା ସମୟରେ ‘ଚା’ ସହ କିଛି ସ୍ନାକ୍ସ ହୋଇଗଲେ ଖାଇବାର ମଜା ଦୁଇ ଦୁଣ ବଢିଯାଏ । ଘରେ ଛୋଟପିଲାମାନେ ମଧ୍ୟ ସ୍ନାକ୍ସ ଖାଇବା ପାଇଁ ବେଶୀ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ତେବେ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ସୋୟାବିନର ଏକ ସହଜ ଓ ଚଟପଟା ସ୍ନାକ୍ସ ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ । ଏହି ରେସିପିର ନାଁ ହେଉଛି ‘ସୋୟାବିନ୍ କବାବ’। ଏହି ରେସିପିଟି ଆପଣମାନେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ବନେଇ ପାରିବେ । ତେବେ ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ।

ସୋୟାବିନ୍ କବାବ୍ ବନେଇବା ପାଇଁ ସାମଗ୍ରୀ: ସୋୟାବିନ୍‌, ଭିଜା ବୁଟ ଡାଲି, ପିଆଜ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଅଦା ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ୍‌, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା ପାଉଡର୍‌, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ୧ ଚାମଚ ଲେମ୍ବୁ ରସ, ଗରମ ମସଲା, ଅଳ୍ପ ଲୁଣ, ତେଲ ଏବଂ ଅଳ୍ପ କିଛି ତେଜ ପତ୍ର ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

  • ପ୍ରଥମେ କଡେଇରେ କିଛି ପାଣିକୁ ଗରମ କରି ସୋୟାବିନକୁ ଭିଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ କିଛି ସମୟ ପରେ ସୋୟବିନକୁ ଚିପୁଡି ଏକ ପାତ୍ରରେ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ ।
  • ଏହାପରେ ପ୍ରେସର କୁକରରେ ଆଗରୁ ଭିଜା ହୋଇଥିବା ବୁଟ ଡାଲି, ସୋୟାବିନ, ଅଦା ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ଜିରା ପାଉଡର, ଲୁଣ, ତେଜପତ୍ର ଓ କିଛି କଟା ପିଆଜ ପକାନ୍ତୁ ।
  • ଏହାପରେ ସେଥିରେ ୪ କପ୍ ପାଣି ଦେଇ କୁକରକୁ ଚୁଲିରେ ବସାନ୍ତୁ ଓ ଗୋଟିଏ ହ୍ୱିସିଲ ହୋଇଗଲେ ଚୁଲିକୁ ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ସବୁ ମିଶ୍ରଣ ସିଝି ଗଲା ପରେ ମିଶ୍ରଣ ଗୁଡିକରୁ ପାଣି କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ । ଅଳ୍ପ ଲେମ୍ବୁ ରସ ପକାଇ ସୋୟାବିନ୍‌ ଓ ବୁଟ ସିଝାକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ କରି ଦିଅନ୍ତୁ ।
  • ତାପରେ ସେଥିରେ ଧନିଆ ପତ୍ର,କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଓ ପିଆଜ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳେଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏହାପରେ ଏହାକୁ ହାତରେ କବାବ ଭଳି ଆକାର ଦେଇ ଏକ ପ୍ଲେଟରେ ରଖନ୍ତୁ ।
  • ଚୁଲିରେ କଡେଇ ବସେଇ ତେଲ ଗରମ କରି କବାବ ଗୁଡିକ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତି । କବାବର ଦୁଇ ପଟ ଲାଲ ହୋଇଗଲେ କବାବକୁ ବାହାର କରି ଆଣନ୍ତୁ।
  • ଏବେ ତିଆରି ହୋଇଗଲା ଚଟପଟା ସୋୟାବିନ୍ କବାବ । ଏହି ସୋୟାବିନ କବାବକୁ ଆପଣ ପୋଦିନା ଚଟଣୀ କିମ୍ବା ସସ୍ ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ।

OTV is now on Whatsapp

Join and get latest news update delivered to you via whatsapp

Join Now