ରାତିର ରୁଟି ବଳିପଡ଼ିଛି କି...ନଷ୍ଟ ନକରି ବନାନ୍ତୁ ସିଙ୍ଗଡ଼ା, ଜାଣନ୍ତୁ ପ୍ରଣାଳୀ

ସିଙ୍ଗଡ଼ା ବା ସମୋସା ସମସ୍ତଙ୍କୁ ପସନ୍ଦ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ନିଆରା ଶୈଳୀରେ ସିଙ୍ଗଡ଼ା ବା ସମୋସାର ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବୁ । ଏହି ରେସିପିର ନାଁ ହେଉଛି ‘ରୁଟି ସମୋସା’ ।

roti samosa

ଘରେ ରୁଟି ବଳକା ରହିଗଲେ ଆମେ ସାଧାରଣତଃ ଏହାକୁ ନଖାଇ ଫୋପାଡି ଦେଇଥାଉ । କିନ୍ତୁ କଣ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି ବଳକା ରୁଟିରେ ଏକ ସୁଆଦିଆ ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରିବ ।  ଆଜି ଆମେ ରୁଟିରେ ସମୋସା ବା ସିଙ୍ଗଡ଼ା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା । ଏହି ରେସିପିର ନାଁ ହେଉଛି ‘ରୁଟି ସମୋସା’ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । 

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: ସଂଧ୍ୟା ଜଳଖିଆରେ ବନାନ୍ତୁ ସୁଆଦିଆ ‘ପଣସ କଟ୍‌ଲେଟ୍’

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ସିଝା ଆଳୁ ଚକଟା, କଟା ବନ୍ଧାକୋବି, କଟା କ୍ୟାପସିକମ୍, ଗ୍ରୀନ ମଟର, ରୁଟି, କଟା ବିନ୍, ମଇଦା, କଟା ଟମାଟୋ, କଟା ଗାଜର, କୋରା ପନିର, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଗରମ ମସଲା ଓ ଲୁଣ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ଦେଖନ୍ତୁ ଭିଡିଓ | ଆପଣ ପିଇଛନ୍ତି କି ସୁଲେମାନୀ, ନୀଳଗିରି କି ଇରାନୀ ଚା’ ?

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ରୁଟି ‘ସମୋସା ବା ସିଙ୍ଗଡ଼ା’ । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଆପଣ ସଂଧ୍ୟା ଜଳଖିଆ ପାଇଁ ବନେଇ ପାରିବେ । ଘରକୁ କୁଣିଆ ଆସିଲେ ଅଳ୍ପ ସମୟରେ ବନେଇ ଖାଆନ୍ତୁ ରୁଟି ‘ସମୋସା ବା ସିଙ୍ଗଡ଼ା’

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ଚଟ୍‌ପଟା ପନିର କଟ୍‌ଲେଟ୍