• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pallipuspa Samal

News Highlights

  • ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ବନାନ୍ତୁ 'ମକା ଆଳୁ ବରା'

ଘରେ ଆମେ ସକାଳ ଓ ସଂଧ୍ୟା ଜଳଖିଆ ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ରେସିପି ତିଆରି କରିଥାଉ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଚଟପଟା ସ୍ନାକ୍ସ ବା ଜଳଖିଆ ପ୍ରସ୍ତ୍ତୁତ କରିବୁ । ଏହି ବର୍ଷା ପାଗରେ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ଚଟପଟା ‘ମକା ଆଳୁ ବରା’ । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଆପଣ ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଭାବରେ ବନେଇ ପାରିବେ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

‘ମକା ଆଳୁ ବରା’ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ମକା, ସିଝା ଆଳୁ, ବ୍ରେଡ୍‌, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ଧନିଆ ପତ୍ର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଗରମ ମସଲା, ଭଜା ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ, ଭଜା ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ତେଲ ଓ ଲୁଣ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

  • ପ୍ରଥମେ ମକାକୁ ସିଝାଇ ପାଣିରୁ ଛାଣି ରଖନ୍ତୁ ।
  • ଏବେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ସିଝା ଆଳୁ ନେଇ ଏହାକୁ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ ।
  • ଏହାପରେ ସେଥିରେ ସିଝା ମକା, ବ୍ରେଡ୍‌, କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର, ଲେମ୍ବୁ ରସ ଏବଂ କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏହାପରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଗରମ ମସଲା, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ ଏବଂ କିଛି ବୁନ୍ଦା ତେଲ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
  • ଏହାପରେ ମକା-ଆଳୁର ମିଶ୍ରଣରୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ବରା ଆକାର କରି ଗଢି ଏକ ପ୍ଲେଟରେ ରଖନ୍ତୁ ।
  • ଏହାପରେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ ।
  • ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ପରେ ସେଥିରେ ବରା ଗୁଡିକ ପକାନ୍ତୁ ।
  • ଏହି ବରାକୁୱ ଗୋଲ୍ଡେନ୍ ବ୍ରାଉନ୍‌ ହେବା ଯାଏ ଛାଣନ୍ତୁ।
  • ଏହାପରେ ଚୁଲିକୁ ବନ୍ଦ କରି ବରା ଗୁଡିକ ଏକ ପ୍ରଟ୍କୁ କାଢି କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର ପକେଇ ସଜେଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ଗରମାଗରମ ‘ମକା ଆଳୁ ବରା’। ଏହି ‘ମକା ଆଳୁ ବରା’ର ରେସିପିଟିକୁ ଆପଣ ସସ୍ କିମ୍ବା ପୁଦିନା ଚଟଣୀ ସହିତ ଖାଇଲେ ଏହାର ସ୍ୱାଦ ଆହୁରି ବଢିଯାଏ । ଏହି ବର୍ଷା ପାଗରେ ‘ମକା ଘରେ ଆଳୁ ବରା’ର ରେସିପି ବନେଇ ନିଜେ ଖା’ନ୍ତୁ ଏବଂ ଘର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ।

OTV is now on Whatsapp

Join and get latest news update delivered to you via whatsapp

Join Now