• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pallipuspa Samal

 ଘରେ ସଢି ଯାଇଥିବା କଦଳୀ ବେଶୀ ଦିନ ରଖାଯାଏ ନାହି । ଏହାକୁ ସାଧାରଣତଃ ଫିଙ୍ଗି ଦିଆଯାଇଥାଏ ।  କିନ୍ତୁ  ବହୁତ କମ୍ ଲୋକ ଜାଣିଥିବେ ସଢିଯାଇଥିବା  କଦଳୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । କଦଳୀ ଖାଇବା ଏହାର ଗୁଣର ପରିମାଣ ସାଧାରଣ ଅପେକ୍ଷା ଅନେକ ଗୁଣ ବଢାଇଥାଏ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଫାଇଦା ।

ଜାଣନ୍ତୁ କିପରି…

  • ସଢିଯାଇଥିବା କଦଳୀ ଖାଇବା ଏହାର ଗୁଣର ପରିମାଣ ସାଧାରଣ ଅପେକ୍ଷା ଅନେକ ଗୁଣ ବଢାଇଥାଏ । କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ସଢିଯାଇଥିବା କଦଳୀ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କ୍ୟାନ୍ସର ରୋଗର ଆଶଙ୍କା କମ୍ ରହିଥାଏ ।
  • ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପର ସମସ୍ୟା ଅଛି, ତେବେ ଆପଣ ମଧ୍ୟ ସଢିଯାଇଥିବା କଦଳୀ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ।
  • ସଢିଯାଇଥିବା କଦଳୀରେ ମିଳୁଥିବା ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ । ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଅନେକ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା ମିଳିଥାଏ ।
  • ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ସଢିଯାଇଥିବା କଦଳୀ ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ଆମ୍ନେସିଆକୁ ବହୁ ପରିମାଣରେ ଭଲ କରିଥାଏ । ଏଥିସହିତ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ମୃତି ଶକ୍ତିକୁ ତୀକ୍ଷ୍ଣ କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ ।