• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pallipuspa Samal

ମହୁ ବ୍ୟବହାର କରି ମଧୁମେହକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖାଯାଇ ପାରିବ ଏହା ଶୁଣିଲେ ଆପଣମାନେ ନିଶ୍ଚିତ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେଉଥିବେ । ମହୁ କିପରି ମଧୁମେହ ରୋଗରେ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ ସେ ବିଷୟରେ ସମସ୍ତେ ଚିନ୍ତାରେ ପଡ଼ନ୍ତି । ବାସ୍ତବରେ, ମହୁରେ ଥିବା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଗ୍ଲୁକୋଜକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ କାମ କରିଥାଏ ।

  • ଏହା ମିଠାର ଲୋଭକୁ ମଧ୍ୟ ଶାନ୍ତ କରିଥାଏ, ଏହି ଉପାୟରେ ମଧୁମେହ ରୋଗ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ ।
  • ମହୁ କାର୍ଡିଓମେଟାବୋଲିକ୍ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଅନୁସନ୍ଧାନ ଅନୁଯାୟୀ, ମହୁ ଉପବାସରେ ରକ୍ତ ଶର୍କରାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ ଏବଂ ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ବଢାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।

କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରନ୍ତୁ

  • ମହୁ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ ଯାହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । ଯଦି ଆପଣ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ବଢିବାକୁ ଭୟ କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ ଏକ ଚାମଚ ମହୁ ସହିତ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହେବ । ଏହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ ଏହା କାମ କରିଥାଏ ଏବଂ ହୃଦୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ ।

କିପରି ଖାଇବେ ମହୁ?

  • ପ୍ରତିଦିନ ଗୋଟିଏ ଚାମଚ (୩୫-୪୦) ଗ୍ରାମ ମହୁ ଖାଇବା ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଯଦି ଆପଣ ଚା’ରେ ଚିନି ବଦଳରେ ମହୁ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହେବ । ଆପଣ ଏହାକୁ ଏକ ସୁସ୍ଥ କାଢାରେ ମିଶାଇ ମଧ୍ୟ ଖାଇପାରିବେ ।
  • ମଧୁମେହ ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ବ୍ୟତୀତ ମହୁ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ରୋଗକୁ ଉପଶମ କରିବାରେ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ । ମହୁ ହଜମ, ଥଣ୍ଡା, ଗଳା ସମସ୍ୟା ଏବଂ ମେଦବହୁଳତା ଭଳି ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବା ପାଇଁ କାମ କରେ । ମହୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢିଥାଏ । ଏହା କେଶ ଏବଂ ଚର୍ମ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ ।

Can Consuming Honey Cause Diabetes?

OTV is now on Whatsapp

Join and get latest news update delivered to you via whatsapp

Join Now