• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pallipuspa Samal

News Highlights

  • ହାଡ଼ ଶକ୍ତ ରଖେ କଳା ଗୁଡ଼

କଳା ଗୁଡ଼ ଏକ ପାରମ୍ପାରିକ ଭାବରେ ତିଆରି ଗୁଡ଼ ଅଟେ । ଯାହା କି ଆଖୁ ରସ କିମ୍ବା ଖଜୁରୀ ରସରୁ ତିଆରି ହୋଇଥାଏ । ଏହି ଅବଧି ମଧ୍ୟରେ ଏହାକୁ ବିଶୋଧିତ କରାଯାଇପାରିବ ନାହିଁ କିମ୍ବା ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ କରିହେବ ନାହିଁ । ତା’ପରେ ଏହାକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖାଯାଏ । ଏହା ଯେତେ ପୁରୁଣା ହୁଏ, ଏହାର ରଙ୍ଗ ଗାଢ଼ ହୋଇଥାଏ । ଏଥିରେ ପୁଷ୍ଟିକର ମୂଲ୍ୟ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ । ଯେପରିକି ଲୌହ ସାମଗ୍ରୀ ପରି, ପୋଟାସିୟମ ଏବଂ ଏହାର ଡାଇୟୁରେଟିକ ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଏ । ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କିଛି ରୋଗ ଠାରୁ ଦୁରେଇ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହି ଗୁଡ଼ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କଣ ଲାଭ ହୋଇଥାଏ।

ହାଡ ପାଇଁ କଳା ଗୁଡ଼ ଉପକାରୀ:

ଶରୀରରେ ଥିବା ହାଡ଼ ସୁସ୍ଥ ରହିବା ପାଇଁ ଆପଣ କଳା ଗୁଡ଼ ଖାଇପାରିବେ । କାରଣ ଏଥିରେ ଉତ୍ତମ ପରିମାଣର ପୋଟାସିୟମ ରହିଥାଏ ଯାହା ହାଡର ଘନତାକୁ ବଢ଼ାଇଥାଏ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିଥାଏ, ଯାହା କି ଆପଣଙ୍କୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ହାଡ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ । ତେଣୁ, ଏହି ସମସ୍ତ କାରଣ ପାଇଁ କଳା ଗୁଡ଼ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ।

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: Health Tips: ବୟସ ଅନୁସାରେ ଦିନକୁ କେତେ ଲୁଣ ଖାଇବା ଜରୁରୀ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା

ଶୁଖିଲା କାଶ:

ଶୁଖିଲା କାଶ ହେଉଥିଲେ କଳା ଗୁଡ଼ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ । ବାସ୍ତବରେ, ଏହା ସର୍ବପ୍ରଥମେ ଫୁସଫୁସର ଫୁଲାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏବଂ ତା’ପରେ ଗଳାରେ ହେଉଥିବା ଗତଗତକୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଏହା ଏକ ପ୍ରକାର ଉଷ୍ମତା ସୃଷ୍ଟି କରେ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ବାରମ୍ବାର ହେଉଥିବା ଶୁଖିଲା କାଶରୁ ଆପଣ ଆରାମ ପାଇଁ ପାରିବେ ।

କଳା ଗୁଡ଼ ହେଉଛି ଏକ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି:

କଳା ଗୁଡ଼ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଟେ ଏବଂ ଶରୀରକୁ ଋତୁକାଳୀନ ସଂକ୍ରାମକ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ । ଏହି ଗୁଡ଼ର ବିଶେଷ କଥା ହେଉଛି, ଏହା ଆଣ୍ଟି-ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆଲ ହେବା ସହିତ ଏହା ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣରେ ମଧ୍ୟ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଟେ । ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଫୁସଫୁସର ଫୁଲା ପଣକୁ ଅଟକାଇ ଥାଏ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କୁ ସଂକ୍ରମଣରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ । ପରିବର୍ତ୍ତିତ ପାଗରେ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମ କରିଥାଏ ।

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: Tea Time Tips: ଚା’ ସହିତ ଖାଉଛନ୍ତି କି ଏହି ୫ ଜିନିଷ, ଆଜି ହିଁ ଛାଡନ୍ତୁ; ନଚେତ ହେଇପାରେ ଏମିତି ଅବସ୍ଥା

କଳା ଗୁଡ଼ରେ ଲୌହ ଅଂଶ ଭରପୂର ଥାଏ:

କଳା ଗୁଡ଼ରେ ଲୌହ ଅଂଶ ଭରପୂର ହୋଇ ରହିଥାଏ । ଯେଉଁମାନେ ରକ୍ତହୀନତା ରୋଗରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହେଉଛନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହି ଗୁଡ଼ ବହୁତ ଉପକାରୀ । ଏହା ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ଅଭାବକୁ ଦୂର କରିଥାଏ ଏବଂ ପରେ ରକ୍ତହୀନତାର ଲକ୍ଷଣକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । କେଶ ଝଡ଼ିବା କିମ୍ବା ଦୁର୍ବଳତା ଭଳି ରୋଗ ମଧ୍ୟ ନିବାରଣ କରେ । ତେଣୁ, ମହିଳାମାନେ ବିଶେଷ ଭାବରେ ଏହି ଗୁଡ଼କୁ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ।

OTV is now on Whatsapp

Join and get latest news update delivered to you via whatsapp

Join Now