Advertisment

Tips and Tricks: ଅଙ୍ଗୁରକୁ ଏମିତି ଧୋଇ ଖାଉଛନ୍ତି କି…ପଡ଼ିପାରନ୍ତି ରୋଗରେ; ଜାଣନ୍ତୁ କ’ଣ କରିବେ…

ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ସାରା ଦେଶରେ ବିକ୍ରି ହେଉଥିବା ଅଙ୍ଗୁରରେ କୀଟନାଶକର ଚିହ୍ନ ଦେଖିବାକୁ ମିଳେ। ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଅଙ୍ଗୁର ଖାଉଛନ୍ତି କିମ୍ବା ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଦେଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଧ୍ୟାନ ରଖିବା ଦରକାର ଯେ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଭଲ ଭାବରେ ସଫା କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ।

author-image
Pramod Behera
ଅଦ୍ୟତନ ହୋଇଛି
Right Way To Clean Grapes

Right Way To Clean Grapes

ଫେବୃଆରୀର ଏହି ପ୍ରେମ ସପ୍ତାହ ସହିତ ପାଗ ବଦଳିବା ଆରମ୍ଭ କରିଛି। ପାଣିପାଗର ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନ ସହିତ ନୂଆ ଫଳ ମଧ୍ୟ ବଜାରରେ ପ୍ରବେଶ କରିଛି। ଆଜିକାଲି ଆପଣ ସବୁଆଡେ ସବୁଜ, କଳା ଏବଂ ନାଲି ଅଙ୍ଗୁର ଦେଖୁଥିବେ।

Advertisment

ଏହି ବିନା ମଞ୍ଜି ଏବଂ ମିଠା-ରସାଳ ଫଳକୁ ଛୋଟ ପିଲାମାନେ ବହୁତ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ହେଲେ ଆପଣ ଏହି ଅଙ୍ଗୁରଗୁଡ଼ିକୁ ସିଧା ସଳଖ ଟ୍ୟାପ୍‌ରେ ଧୋଇ ପିଲାଙ୍କୁ ଖାଇବାକୁ ଦେଉଛନ୍ତି କି? ଯଦି ଏହା ହେଉଛି ତେବେ ତୁରନ୍ତ ସତର୍କ ହୋଇଯାଆନ୍ତୁ।

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ:  କ୍ଷୀର ବିନା ବି ହୋଇପାରିବ ସୁସ୍ଥ ଘିଅ; ଜାଣନ୍ତୁ ତିଆରି କରିବାର ପଦ୍ଧତି

Advertisment

ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ସାରା ଦେଶରେ ବିକ୍ରି ହେଉଥିବା ଅଙ୍ଗୁରରେ କୀଟନାଶକ ଔଷଧର ଚିହ୍ନ ଦେଖିବାକୁ ମିଳେ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଏହି ଅଙ୍ଗୁର ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ ଭଲ ଭାବରେ ସଫା କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ।

ଅଙ୍ଗୁର ଚାଷକୁ ପୋକ-ଜୋକ ଏବଂ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ଚାଷୀମାନେ କୀଟନାଶକ ପ୍ରୟୋଗ କରନ୍ତି। ତେବେ ଥରେ ଭାବନ୍ତୁ, ପୋକ-ଜୋକକୁ ମାରି ଦେଉଥିବା ରାସାୟନିକ ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ କେତେ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ? ତେବେ ଅଙ୍ଗୁର ଉପରେ ଥିବା ଏହି କୀଟନାଶକ ଚିହ୍ନ କେବଳ ପାଣିରେ ସଫା ହୋଇପାରେ ନାହିଁ।

ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଅଙ୍ଗୁର ଖାଉଛନ୍ତି କିମ୍ବା ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଦେଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଧ୍ୟାନ ରଖିବା ଦରକାର ଯେ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଭଲ ଭାବରେ ସଫା କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ।

କୀଟନାଶକ ଶରୀରକୁ ଗଲେ କ’ଣ କରେ ଜାଣନ୍ତୁ।

  • ହଜମ ସମସ୍ୟା
  • ହରମୋନ୍ ଅସନ୍ତୁଳନ
  • ଶରୀରର ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ଅଙ୍ଗ ଉପରେ ପ୍ରଭାବ
  • କେତେକ ପ୍ରକାରର କର୍କଟ ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା

ସାଧାରଣତଃ ଅଙ୍ଗୁରଗୁଡିକୁ ସିଧାସଳଖ ଟ୍ୟାପ ତଳେ ଧୋଇବା ଦ୍ୱାରା ସେଥିରେ ଲାଗିଥିବା ମଇଳା ଆଦି ସଫା ହୋଇଯାଏ ସତ କିନ୍ତୁ ଏଥିରେ ଥିବା କୀଟନାଶକକୁ ଏହିପରି ସଫା କରାଯାଇପାରେ ନାହିଁ। ଅଙ୍ଗୁରରୁ କୀଟନାଶକ ହଟାଇବା ପାଇଁ ଆପଣ ଏହି ସହଜ ପଦ୍ଧତିଗୁଡିକୁ ଆପଣେଇ ପାରିବେ।

ଲୁଣ ପାଣିରେ ଭିଜାଇବା:

୨ ଚାମଚ ଲୁଣକୁ ୧ ଲିଟର ପାଣିରେ ମିଶାଇ ଅଙ୍ଗୁରକୁ ୧୦-୧୫ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭିଜାନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ସାଧା ପାଣିରେ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ଉପରେ ବସିଯାଇଥିବା କୀଟନାଶକ ସହଜରେ ସଫା ହୋଇଯାଏ।

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: ପାଣି ଗରମ ପାଇଁ ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି କି ୱାଟର କେଟଲ୍… ଏହି ୫ କଥା ମନେରଖନ୍ତୁ, ନଚେତ...

ବେକିଂ ସୋଡାରେ ସଫା:

୨ କପ୍ ପାଣିରେ ୧ ଚାମଚ ବେକିଂ ସୋଡା ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଅଙ୍ଗୁରକୁ ୧୫ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଭିଜାନ୍ତୁ। ପରେ ପରିଷ୍କାର ପାଣିରେ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ବୈଜ୍ଞାନିକ ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଜଣାଯାଇଛି ଯେ ବେକିଂ ସୋଡା ଅନେକ କୀଟନାଶକକୁ ସହଜରେ ସଫା କରିଦିଏ।

ଭିନେଗାର ପାଣିରେ ଭିଜାଇବା:

୧ ଭାଗ ଭିନେଗାରରେ ୩ ଭାଗ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏଥିରେ ଅଙ୍ଗୁରକୁ ୧୦ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଭିଜାନ୍ତୁ। ପରେ ସାଧା ପାଣିରେ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭିନେଗାର କୀଟନାଶକକୁ ସଫା କରିବାରେ ଏବଂ ଜୀବାଣୁ ମାରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।

ମାର୍କେଟରେ ମିଳୁଥିବା ଜିନିଷ:

ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ଧୋଇବା ପାଇଁ ବଜାରରେ କିଛି ବିଶେଷ ଜିନିଷ ମଧ୍ୟ ମିଳୁଛି, ଯାହା କୀଟନାଶକକୁ ମଧ୍ୟ ଭଲ ଭାବେ ସଫା କରିଦିଏ। ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳ ଆଦିକୁ ଏଥିରେ ଧୋଇବା ପରେ ସଫା ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ:  ଆପଣ ଅସଲି ଘିଅ ଖାଉଛନ୍ତି ତ…. ଏହି ୫ଟି ଉପାୟରେ କରନ୍ତୁ ପରୀକ୍ଷା

Pesticides Grapes Tips And Trick
Advertisment
Advertisment