• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pramod Behera

ପ୍ରବଳ ଗରମ ଯୋଗୁଁ ଲୋକଙ୍କ ହାଲତ ପୂରା ଖରାପ। ଅନେକ ମଧ୍ୟ ପେଟଜନିତ ସମସ୍ୟାରେ ପିଡୀତ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଖାଦ୍ୟର ବିଶେଷ ଯତ୍ନ ନେବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ପ୍ରବଳ ଗରମରେ ମଧ୍ୟ ଅଧିକ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ।

ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଲୋକମାନେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଜୁଇସ୍ ଏବଂ ଫଳ ଖାଇବା ଉଚିତ, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଡିହାଇଡ୍ରେସନ୍ ସମସ୍ୟା ଉପୁଜିବ ନାହିଁ। ଏହି ସମୟରେ ବେଳ ପଣାକୁ ଅମୃତ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ଏଥିରେ କେବଳ ଗୋଟିଏ ନୁହେଁ ଅନେକ ଲାଭ ଅଛି, ଯାହା ଆପଣ ନିଶ୍ଚୟ ଜାଣିଥିବେ।

ଗରମ ଦିନରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦିନ ଅତି କମରେ ଗୋଟିଏ ଗ୍ଲାସ ବେଲ ପଣା ପିଇବା ଉଚିତ। ଏହାର ପ୍ରକୃତି ହେଉଛି ଥଣ୍ଡା। ଏଥିରେ ଅତିକମରେ ୯୫% ଜଳ ଥାଏ, ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଏହା ଶରୀରକୁ ଯିବା ପରେ ଚମତ୍କାର ଭାବରେ କାମ କରିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଏହାର ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଫାଇଦା ବିଷୟରେ ଜାଣିନେବା।

ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: ଆପଣ ଜଣେ ୱାର୍କିଂ ଲେଡି କି… ଜାଣନ୍ତୁ ପିଲାର ଯତ୍ନ ନେବାର ୬ଟି ଉପାୟ

ଏଥିରେ ୯୫% ଜଳ ଥିବାରୁ ବେଲ ପଣା ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ଜଳର ଅଭାବ ରୁହେ ନାହିଁ। ଶରୀର 24 ଘଣ୍ଟା ହାଇଡ୍ରେଟ୍‌ ରହିଥାଏ। ଏହି କାରଣରୁ ଅଧିକ ଶୋଷ ଲାଗେ ନାହିଁ କି ଶରୀରରେ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋଲାଇଟ୍ ଅସନ୍ତୁଳନରେ କୌଣସି ସମସ୍ୟା ଦେଖାଦିଏନି। ଏହା ସବୁବେଳେ ଆପଣଙ୍କୁ ସତେଜ ରଖିବ।

ଏଥିରୁ ଭିଟାମିନ୍ A, B, C, ଜିଙ୍କ୍‌, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ପୋଟାସିୟମ୍ ଏବଂ ଆଇରନ୍ ଭଳି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ। ଏହି କାରଣରୁ, ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢିଥାଏ ଏବଂ ଶରୀରରେ ଦୁର୍ବଳତା ଭଳି କୌଣସି ଅସୁବିଧା ଆସେ ନାହିଁ। ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ସିଧାସଳଖ ଅଂଶୁଘାତରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।

ବେଲରେ ପ୍ରାୟ ସୁଗାର ନ ଥାଏ। ଏହି କାରଣରୁ ଏହାକୁ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ପିଲାମାନଙ୍କ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମସ୍ତେ ଏହାର ପାଣା ପିଇପାରିବେ। ବେଲ ପଣା ତିଆରି କରିବାକୁ ହେଲେ ଆପଣଙ୍କୁ କେବଳ ଗୋଟିଏ ବେଲ ନେବାକୁ ପଡିବ। ଏଥିରେ ଥିବା ରସକୁ ବାହାର କରିବାକୁ ହେବ। ଆପଣ ଚାହିଁଲେ ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ଚିନି ମଧ୍ୟ ମିଶେଇ ଏହାକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରିପାରିବେ। ଏହାକୁ ତିଆରି କରିବା ବହୁତ ସହଜ।