/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1641541494.jpg)
'Green Chiken Curry' Recipe
ଚିକେନର ଏହି ରେସିପି ପାଟିକୁ ଯେତେ ସୁଆଦିଆ ତାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ସେତିକି ଲାଭଦାୟକ । ଅଳ୍ପ ମସଲା ଓ କମ୍ ତେଲରେ ଆଜି ଆମେ
ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା 'ଗ୍ରୀନ୍ ଚିକେନ କରି' । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।
Advertisment
‘ଗ୍ରୀନ୍ ଚିକେନ୍ କରି’ ବନେଇବା ପାଇଁ ସାମଗ୍ରୀ:
ଚିକେନ୍, ଗ୍ରୀନ୍ କରି ପେଷ୍ଟ, ଗ୍ରୀନ୍ ବିନ୍ସ, ସିଲାଣ୍ଟ୍ରୋ, ଲୁଣ, ନଡ଼ିଆ ତେଲ, ଅଲିଭ ଅଏଲ, ବ୍ରୋକୋଲି, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:
- ଚିକେନର ଏହି ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ସର୍ବପ୍ରଥମେ ଏକ କଡେଇ ବା ପ୍ୟାନ୍ରେ ଅଲିଭ୍ ଅଏଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ ।
- ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲା ପରେ ସେଥିରେ ଗ୍ରୀନ୍ କରି ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ଏକ ମିନିଟ୍ ଯାଏ ଗରମ କରନ୍ତୁ।
- ଚିକେନ୍କୁ ଭଲଭାବେ ପାଣିରେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ।
- ଏହାପରେ ଚିକେନ୍କୁ ଗ୍ରୀନ୍ କରି ପେଷ୍ଟରେ ପକାଇ ୫ରୁ ୧୦ ମିନିଟ୍ ଯାଏ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ସିଝାନ୍ତୁ।
- ଏହାପରେ ଚିକେନ୍ରେ ନଡ଼ିଆ ତେଲ ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ।
- ଏହାପରେ ସେଥିରେ ବ୍ରୋକୋଲି, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ବିନ୍ସ ପକାଇ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
- ଏହାପରେ ସେଥିରେ ଅଧ କପ୍ ପାଣି ଏବଂ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ।
- ଏହାକୁ ଅଧିକ ପୁଷ୍ଟିକର କରିବା ଲାଗି ଚିକେନ୍ ଷ୍ଟକ୍ ମଧ୍ୟ ପକାଇପାରିବେ।
- ପରିବା ଓ ଚିକେନ୍ ସିଝିବା ପାଇଁ ୧୫ରୁ ୨୦ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତୁ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ ।
- ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ମସଲା ପସନ୍ଦ, ତେବେ ଏଥିରେ ଗ୍ରୀନ୍ ଚିଲି ପେଷ୍ଟ ପକାଇପାରିବେ।
- ଆପଣ ଚାହିଲେ ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ଫ୍ରେଶ୍ କ୍ରିମ୍ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ଯାହାଫଳରେ ଏହି ଖାଦ୍ୟ କିଛିଟା ସ୍ମୁଥ୍ ଓ କ୍ରିମି ଦେଖାଯିବ।
- ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ଲେମନ ଗ୍ରାସ୍ ପକାନ୍ତୁ, ଯାହାଫଳରେ ଫଳ ବାସ୍ନା ହେବ।
- ଏହାପରେ ଚୁଲିକୁ ବନ୍ଦ କରିଦିଅନ୍ତୁ । ଏକ ପ୍ଲେଟ୍ ରେ ରେସିପି କାଢି ସଜେଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।
Advertisment
ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ‘ଗ୍ରୀନ୍ ଚିକେନ୍ କରି' । ଏହି 'ଗ୍ରୀନ୍ ଚିକେନ୍ କରି' ରେସିପିକୁ ଫ୍ରାଏଡ୍ ରାଇସ୍ ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ । ଏହି ରେସିପିଟି ଘରେ ବନେଇ ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ । ଘର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ ।
Advertisment
/odishatv-khabar/media/agency_attachments/2025/07/30/2025-07-30t051037428z-screenshot-2025-07-30-at-104031-am-2025-07-30-10-40-38.png)

/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/22/khabar-advertise-banner-2025-09-22-13-15-01.jpeg)