ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ: ବଡ଼ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ତେଲ, ତେଜପତ୍ର, ଛୋଟ ଅଳେଇଚ, ଲବଙ୍ଗ, ଡାଲଚିନି, ବଟା ପିଆଜ, ଅଦା ବଟା, ରସୁଣ ବଟା, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, ନଡ଼ିଆ ରସ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ିରୁ ଖୋଳପା ଛଡ଼ାଇ ନିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଗୋଳାଇ ରଖନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ପକାଇ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହୋଇ ଆସିଲେ ତେଜପତ୍ର, ଅଳେଇଚ, ଲବଙ୍ଗ, ଡାଲଚିନି, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ବଟା ପିଆଜ, ଅଦା ବଟା, ରସୁଣ ବଟା ପକାନ୍ତୁ। ପିଆଜର ରଙ୍ଗ ବାଦାମୀ ହୋଇ ଆସିଲେ ଲୁଣ ଏମଂ ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ। ସଙ୍ଗେ ସଙ୍ଗେ ଲୁଣ ହଳଦୀ ଗୋଳା ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ମାଛ ଗୁଡ଼ିକୁ ପକାନ୍ତୁ ଏବଂ ମସଲା ସହିତ ଘାଣ୍ଟି ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ନଡ଼ିଆ ରସକୁ ଢାଳି ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ କିଛି ସମୟ ବସାଇ ଓହ୍ଲାଇ ଆଣନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମଲାଇ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି।