How to Prepare Kalara Patra Alu Besara:
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:
- କଟା କଲରା ପତ୍ର
- ସିଝା ଆଳୁ
- ସୋରିଷ-ରସୁଣ ବଟା
- ଶୁଖିଲାଲଙ୍କା ବଟା
- କଟା ପିଆଜ
- କଟା ଟମାଟୋ
- ଲୁଣ ଓ ତେଲ
[caption id="attachment_159438" align="alignnone" width="1500"] Kalara Patra Alu Besara[/caption]
ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ:
- ପ୍ରଥମେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ, କଟା ଟମାଟୋ, ଶୁଖିଲାଲଙ୍କା ବଟା ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ।
- ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇଗଲା ପରେ ରଖା ଯାଇଥିବା ସିଝା ଆଳୁ ଓ କଟା କଲରା ପତ୍ର ପକାଇ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ୫ମିନିଟ୍ ପରେ ରଖା ଯାଇଥିବା ସୋରିଷ-ରସୁଣ ବଟା ପକାଇ ତାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
- ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ।
- ପରେ ଘୋଡ଼ଣି ବାହାର କରି ତାକୁ ଲେଉଟାଇ ପୁଣି ଥରେ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
- ୫ ମିନିଟ୍ ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ କଲରା ପତ୍ର ଆଳୁ ବେସର।
ଆହୁରି ପଢ଼ନ୍ତୁ: How to Prepare Mati Handi Posta Chicken