ଆଜିକାଲି ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପ୍ରତି ସଚେତନ ହେଉଛନ୍ତି। ଘରୋଇ ଉପାୟରେ ନିଜ ରୋଗକୁ ଭଲ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରୁଛନ୍ତି। ରୋଷେଇ ଘରେ ମିଳୁଥିବା ପିପଳି ମଧ୍ୟ ଅନେକ ରୋଗ ପାଇଁ ରାମବାଣ ଭଳି କାମ କରେ। ପିପଳି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହଜମ, କାଶ, ଗଳା ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଶ୍ୱାସକ୍ରିୟାରୁ ଆରାମ ମିଳେ। ଏହା ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ମଧ୍ୟ ମଜବୁତ କରିଥାଏ।
Published By: Pramod Behera
Last updated: 21 February 2025, 06:35 PM IST
ବହୁତ କମ୍ ଲୋକ ଜାଣିଛନ୍ତି ଯେ ପିପଳି ଔଷଧୀୟ ଗୁଣରେ ଭରପୂର। ଏହାର ବ୍ୟବହାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।
ଯଦି ଆପଣ ପିପଳିକୁ ରାତିସାରା ପାଟିରେ ରଖି ଶୁଅନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ପାଚନ ରସକୁ ବଢାଇଥାଏ।
ପିପଳି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଗ୍ୟାସ୍, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ଏସିଡିଟି ଇତ୍ୟାଦି ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହା କାଶ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ।
ପିପଳିରେ ଥିବା ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ଆମର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ। ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ କୌଣସି ରୂପରେ ଖାଆନ୍ତି, ଏହା ପାଗର ପରିବର୍ତ୍ତନ ହେତୁ ହେଉଥିବା ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ।
ପିପଳିର ସବୁଠାରୁ ବଡ ଲାଭ ହେଉଛି ଏହା ଶ୍ୱାସକ୍ରିୟାଜନିତ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିଥାଏ। ଏହାର ରସ ଫୁସ୍ଫୁସ୍କୁ ଓ ଶ୍ୱାସନଳିକି ସଫା କରିଥାଏ।
ଯଦିଓ ଏହାର ବ୍ୟବହାରରେ ସେମିତି କୌଣସି ଅସୁବିଧା ନାହିଁ, କିନ୍ତୁ ବିଶେଷ ଲାଭ ପାଇଁ, ଡାକ୍ତରଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ପରେ ହିଁ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଉଚିତ।