• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pramod Behera

ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଦିନରେ ଶରୀରକୁ ହାଇଡ୍ରେଟ୍ ରଖିବା ପାଇଁ କାକୁଡି ଏକ ଉତ୍ତମ ବିକଳ୍ପ। ଏହି କାରଣରୁ, ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ କାକୁଡି ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବେଳେବେଳେ ଅନେକ ସଚେତନତା ସତ୍ତ୍ୱେ କାକୁଡି ପିତା ବା ଭିତରୁ ଶୁଖିଲା ପଡିଯାଏ।

ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ କାକୁଡି ସ୍ୱାଦହୀନ ଲାଗେ, ଫଳରେ ଟଙ୍କା ଦେଇ କିଣି ଏହାକୁ ଫୋପାଡିବାକୁ ପଡିଥାଏ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, କିଛି ସହଜ ଉପାୟ ଅଛି, ଯଦି ଏହାକୁ ଗ୍ରହଣ କରନ୍ତି ତେବେ ଆପଣ ଏଭଳି ଠକାମିର ଶିକାର ହେବାରୁ ବଞ୍ଚିତ ହେବେ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଏହିସବୁ ଉପାୟ ବିଷୟରେ ଜାଣିନେବା।

ଚୋପାକୁ ଦେଖି ଚିହ୍ନନ୍ତୁ:

କାକୁଡି କିଣିବାବେଳେ ଆପଣଙ୍କୁ କାକୁଡିର ଚୋପା ପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ହେବ। ଏହି ଚୋପା ଗାଢ ସବୁଜ ରଙ୍ଗର ହେବା ଉଚିତ ଏବଂ କିଛି ସ୍ଥାନରେ ଚୋପା ଉପରେ ସାମାନ୍ୟ ହଳଦିଆ ଦେଖାଯିବା ଜରୁରୀ। ଏହିପରି କାକୁଡି ପିତା ହୋଇ ନଥାଏ। ଏହି ପ୍ରକାର କାକୁଡି ହାଇବ୍ରିଡ୍ ନୁହେଁ, ଏହା ଦେଶୀ ପ୍ରକାରର, ଯାହା ଖାଇବା ବହୁତ ଭଲ।
 

ନରମ କାକୁଡି କିଣନ୍ତୁ ନାହିଁ:

ତାଜା କାକୁଡି କିଣିବା ପାଇଁ ଏହାକୁ ହାଲୁକା ଭାବେ ଚିପି ଦେଖନ୍ତୁ। ନରମ କାକୁଡିରେ ମଞ୍ଜି ପରିମାଣ ବହୁତ ଅଧିକ ହୋଇପାରେ। ଏହା ବୁଢା ବି ହୋଇଯାଇଥାଏ। ସେଥିପାଇଁ କାକୁଡି କିଣିବାବେଳେ ଏହାକୁ ନିଜ ହାତରେ ଦବାନ୍ତୁ ଏବଂ ଟାଣ ଥିବା କାକୁଡି କିଣନ୍ତୁ।

ଆକାରକୁ ମଧ୍ୟ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତୁ:

ବଜାରରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଦେଶୀ ଏବଂ ହାଇବ୍ରିଡ୍ କାକୁଡି ମିଳେ। ସାଧାରଣତଃ, ହାଇବ୍ରିଡ୍ କାକୁଡି ଲମ୍ବା ଏବଂ ଚଉଡା ହୋଇଥିବାବେଳେ ଦେଶୀ କାକୁଡି ଛୋଟ ଏବଂ ପତଳା ହୋଇଥାଏ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଛୋଟ ଆକାରର କାକୁଡି କିଣିବା ସବୁଠାରୁ ଭଲ। ଏସବୁ ପିତା ହୋଇ ନଥାଏ କି ଏଥିରେ ବେଶି ମଞ୍ଜି ନଥାଏ।

ପାଣିରେ ରଖାଯାଇଥିବା କାକୁଡି କିଣନ୍ତୁ ନାହିଁ:

ଅନେକ ସମୟରେ ଆପଣ ନିଶ୍ଚୟ ଦେଖିଥିବେ ଯେ ରାସ୍ତାରେ ବିକ୍ରି ହେଉଥିବା କାକୁଡିରେ ବହୁତ ପାଣି ଛିଞ୍ଚାଯାଇଥାଏ। ଏହିପରି କାକୁଡି କିଣିବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ। କାକୁଡିକୁ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଦୋକାନୀ ସେଗୁଡିକ ଉପରେ ଲଗାତାର ପାଣି ଛିଞ୍ଚିଥାଆନ୍ତି। ଏହି କାରଣରୁ, ସେଗୁଡିକ ସତେଜ ଦେଖାଯାନ୍ତି କିନ୍ତୁ ପାଣିରେ ଭିଜି ରହିଥିବାରୁ ଏଗୁଡିକର ସ୍ୱାଦ ବହୁତ ଖରାପ ହୋଇଯାଏ।

ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଉପାୟ:

କାକୁଡି କିଣିବାବେଳେ, ଏହା ମଧ୍ୟ ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ଏହା ଯେପରି କଟା ଫଟା ହୋଇ ନଥିବ କି କୌଣସି ସ୍ଥାନରୁ ନଷ୍ଟ ହୋଇ ନଥିବ। ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଏହା ଉପରେ ଯେପରି ଧଳା ଧଳା ଗାର ପଡି ନଥିବ। ଏଭଳି କାକୁଡି ପିତା ହୋଇଥାଏ।

OTV is now on Whatsapp

Join and get latest news update delivered to you via whatsapp

Join Now