• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pramod Behera

ଆପଣ ପ୍ରାୟ ଦେଖିଥିବେ ବିଲ-ବାଡିରେ ହେଉଥିବା ଦୁଧି ଘାସ। ଏହି ବଣୁଆ ଘାସକୁ ଉଦ୍ଭିଦ ବିଜ୍ଞାନରେ ୟୁଫୋର୍ବିଆ ଥାଇମିଫୋଲିଆ ମଧ୍ୟ କୁହାଯାଏ। ଆୟୁର୍ବେଦରେ ବ୍ୟବହୃତ ଅନେକ ଔଷଧ ମଧ୍ୟରୁ ଏହା ଅନ୍ୟତମ। ଯେତେବେଳେ ଏହି ଘାସ କଟାଯାଏ, ସେଥୁରୁ କ୍ଷୀର ବାହାରୁଥିବାରୁ ଏହାକୁ ଦୁଧି ଘାସ ବା କ୍ଷୀର ଘାସ କୁହାଯାଏ।

ଏହାକୁ ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତେ ଅନାବନା ଘାସ ଭାବି ଉପାଡି ଫୋପାଡି ଦିଅନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ଏହାର ଅନେକ ଗୁଣ ରହିଛି। ଏହି ଘାସ କାଶକୁ ଭଲ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ସହିତ, ଆଜମା ଏବଂ ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କୁ ଖୁବ ଉପକାର କରିଥାଏ। ଏହା ମଧ୍ୟ ଚୁଟି ବଢିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ଏବଂ ଚର୍ମ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ଦୂର କରିଥାଏ।

ଖାଲି ଏତିକି ନୁହେଁ, ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ। ଏହି ଘାସ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏହି ଘାସକୁ କାଢା କରି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମଧୁମେହ ରୋଗୀ ଅନେକ ଲାଭ ପାଆନ୍ତି।

ଆଜ୍‌ମା ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭ:

ଆଜ୍‌ମା ରୋଗୀଙ୍କ ଶ୍ୱାସ ନେବାରେ ଅନେକ ସମୟରେ ଅସୁବିଧା ହୋଇଥାଏ। ଏହି ଘାସ ଏଥିପାଇଁ ଖୁବ୍ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ। ଆଜ୍‌ମା ରୋଗୀମାନେ ଏହି ଘାସରେ କାଢା କରି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଆରାମ ପାଇପାରିବେ। ଏହାକୁ ଦିନରେ ଦୁଇଥର ଖାଇପାରିବେ।

ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭ:

ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏହି ଘାସ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏହା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ଏହି ଘାସର କାଢା ପିଇ ଅନେକ ଲାଭ ପାଆନ୍ତି। ତଥାପି, ଏହାକୁ ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନେବା ଉଚିତ।

wild milk grass benefits for diabetes asthma blood sugar levelମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭ

କାଶକୁ ଭଲ କରିଥାଏ:

ପରିବର୍ତ୍ତିତ ପାଗରେ, ଦୁର୍ବଳ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀ ଥିବା ଲୋକଙ୍କୁ କାଶ ଏବଂ ଥଣ୍ଡା ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବାକୁ ପଡେ। କାଶକୁ ଭଲ କରିବା ପାଇଁ ଏହି ଘାସକୁ ପାଣିରେ ଫୁଟାଇ କାଢା କରି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ।

ଏଥିପାଇଁ ଏହି ଘାସର ୫-୬ ଡାଳକୁ ଦୁଇ କପ୍ ପାଣିରେ ମିଶାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଏହାର କାଢା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ, ଏହାକୁ ଛାଣି ପିଅନ୍ତୁ। ଆପଣ ଏହାକୁ ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଏବଂ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ପିଇପାରିବେ। ଏହା କରିବା ଦ୍ୱାରା କାଶ ଏବଂ ଥଣ୍ଡା ସମସ୍ୟା ଭଲ ହୋଇପାରେ।|

ଚୁଟିକୁ ଲମ୍ବା ଏବଂ ଚକଚକ୍ କରିଥାଏ:

ଚୁଟି ଝଡ଼ିବା ସମସ୍ୟା ଯୋଗୁଁ ଆମ ମଧ୍ୟରୁ ଅଧିକାଂଶ ଚାପରେ ଥାଆନ୍ତି। ଏହି ସମସ୍ୟାର ମୁକାବିଲା କରିବା ପାଇଁ ଏହି ଘାସର ରସ ଖୁବ୍ ଉପକାରୀ ହୋଇଥାଏ। ଯଦି ଆପଣଙ୍କ ଚୁଟି ଅତ୍ୟଧିକ ଝଡୁଛି ତେବେ ଏହି ଘାସରେ ତିଆରି ହେୟାର ମାସ୍କ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ

ଏଥିପାଇଁ ଏହି ଘାସର ରସ ବାହାର କରନ୍ତୁ। ଯଦି ଆପଣ ଚାହାଁନ୍ତି, ଆପଣ ଏଥିରେ କିଛି କନିଅର୍ ପତ୍ର ମଧ୍ୟ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରିପାରିବେ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାକୁ ଚୁଟିରେ ମୂଳରୁ ଭଲ ଭାବେ ଲଗାନ୍ତୁ। ଆଖିକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଲଗେଇବାର ୧୫-୨୦ ମିନିଟ୍ ପରେ ଚୁଟି ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

କିପରି କରିବେ ବ୍ୟବହାର:

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞାଙ୍କ ମତରେ କ୍ଷୀର ଘାସକୁ ଭୂମିରୁ କାଟି ଛାଇରେ ଶୁଖାଇବାକୁ ପଡିବ। ଶୁଖିବା ପରେ ଏହାକୁ ଚୂନା କରି ପାଉଡର କରିବାକୁ ହେବ। ଏହି ଘାସର ପାଉଡରକୁ ପ୍ରତିଦିନ ୧ରୁ ୩ ଗ୍ରାମ ଖାଇ ପାରିବେ। ଏହାକୁ ବ୍ୟବହାର କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଦୟାକରି ଡାକ୍ତରଙ୍କ ସହିତ ପରାମର୍ଶ କରନ୍ତୁ।

OTV is now on Whatsapp

Join and get latest news update delivered to you via whatsapp

Join Now