ଓଜନ ହ୍ରାସ କରାଏ ବ୍ରାଉନ୍ ରାଇସ୍

ଆମେ ଖାଦ୍ୟରେ ଧଳା ଚାଉଳ ବା ହ୍ୱାଇଟ୍ ରାଇସ୍ ଓ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗର ଚାଉଳ ବା ବ୍ରାଉନ ରାଇସ୍ ଖାଇଥାଉ । ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ ବ୍ରାଉନ ରାଇସ୍ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅଧିକ ହିତକର ଅଟେ । ହ୍ୱାଇଟ୍ ରାଇସ୍ ବଦଳରେ ବ୍ରାଉନ୍ ରାଇସ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେବଳ ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ହୋଇନଥାଏ ବରଂ ଅନେକ ଫାଇଦା ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ । ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ଫାଇଦା ।

Benefits of brown rice

News Summary

ମଧୁମେହ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ବ୍ରାଉନ୍ ରାଇସ୍

ଚର୍ବି ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ବ୍ରାଉନ୍ ରାଇସ୍

ଚାଉଳ ହେଉଛି ବହୁମୁଖୀ ଶସ୍ୟ ଯାହାକି ସାରା ବିଶ୍ୱର ଲୋକମାନେ ଖାଇଥାନ୍ତି । ବିଶେଷକରି ଚାଇନା, ଜାପାନ, ଭାରତ, ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ ଏବଂ ଦକ୍ଷିଣ କୋରିଆ ଭଳି ଦେଶରେ ଏହା ଅନେକ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ମୁଖ୍ୟ ଖାଦ୍ୟ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଆମେ ଖାଦ୍ୟରେ ଧଳା ଚାଉଳ ବା ହ୍ୱାଇଟ୍ ରାଇସ୍ ଓ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗର ଚାଉଳ ବା ବ୍ରାଉନ ରାଇସ୍ ଖାଇଥାଉ । ବାସ୍ତବରେ, ବ୍ରାଉନ୍ ରାଇସର ନଡ଼ାକୁ ଅପସାରଣ କରାଯାଏ ନାହିଁ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଏହାର ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ପୁରା ଶସ୍ୟ ପରି ରହିଥାଏ । ହ୍ୱାଇଟ୍ ରାଇସର ନଡାକୁ ବାହାର କରି ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ କରାଯାଏ ଏବଂ ଧଳା ପଲିସ୍ ଯୁକ୍ତ କରାଯାଏ । ଏହି ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ସମୟରେ ଚାଉଳରେ ଥିବା ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ କମିଯାଇଥାଏ ।

ହ୍ୱାଇଟ୍ ରାଇସ୍ ବଦଳରେ ବ୍ରାଉନ୍ ରାଇସ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେବଳ ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ହୋଇନଥାଏ ବରଂ ଅନେକ ଫାଇଦା ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ । ଅନେକ ଲୋକଙ୍କ ମନରେ ପ୍ରଶ୍ନ ଉଠିଥାଏ ଯେ ବ୍ରାଉନ୍ ରାଇସ୍ କ’ଣ ଏବଂ ଏହା କିପରି ତିଆରି ହୋଇଥାଏ? ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ବ୍ରାଉନ୍ ରାଇସ୍ ବିଷୟରେ…

ହ୍ୱାଇଟ୍ ରାଇସ୍ ଏବଂ ବ୍ରାଉନ୍ ରାଇସ୍ ମଧ୍ୟରେ ଅନ୍ତର:

White Rice and Brown rice

ବ୍ରାଉନରାଇସ୍ ଖାଇବାର ଫାଇଦା:

Brown rice