• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English
Pramod Behera

ଆଜିକାଲି, ଅନିୟମିତ ଦିନଚର୍ଯ୍ୟା ଭୁଲ ଖାଦ୍ୟ ଅଭ୍ୟାସ କାରଣରୁ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସମସ୍ୟା ସବୁ ବୟସର ଲୋକଙ୍କଠାରେ ଦେଖାଯାଉଛି। ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯେତେବେଳେ ଶରୀରରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ବଢେ ଆର୍ଥ୍ରାଇଟିସ୍, କିଡ୍‌ନୀ ଷ୍ଟୋନ୍ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଗୁରୁତର ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢିଯାଏ।

ତେବେ କେବଳ ସୁସ୍ଥ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଘରୋଇ ଉପଚାର ଏହାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହୋଇପାରେ। ବିଶେଷକରି ଯଦି ଆମେ ଆୟୁର୍ବେଦକୁ ଯାଇ ଏକ ସୁସ୍ଥ ଖାଦ୍ୟ ଶୈଳୀକୁ ଗ୍ରହଣ କରିବା, ତେବେ ମୂଳରୁ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସମସ୍ୟା ସମାଧାନ ହୋଇପାରିବ।

ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ:

ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ଖାଦ୍ୟରେ ଧନିଆ ଏବଂ ପୋଦିନା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ। ଯଦି ଏହାର ଚଟଣୀ ପ୍ରତିଦିନ ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ନିଆଯାଏ, ତେବେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ। କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, ଏହା ଆପଣଙ୍କ କିଡ୍‌ନୀକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥାଏ।

ଉପାଦାନ:

ଚଟଣୀ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଧନିଆ ଏବଂ ପୋଦିନା ପତ୍ର ସହିତ ରସୁଣର କିଛି ଫୁଟ, ଅଦା, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ଜିରା ପାଉଡର, କଳା ଲୁଣ ଏବଂ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ଏହା ଉଭୟ ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଉତ୍ତମ ଅଟେ।

କିଡନୀକୁ ଡିଟକ୍ସ:

ଧନିଆ ଏବଂ ପୋଦିନାରେ ଡାଇୟୁରେଟିକ୍ ଗୁଣ ରହିଛି, ଯାହା ପରିସ୍ରା ମାଧ୍ୟମରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ବାହାର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଲେମ୍ବୁ ଏବଂ ଅଦା କିଡନୀକୁ ଡିଟକ୍ସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଏହା ଭଲ କାମ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ ହୋଇଥାଏ।

ଏହାସହିତ ରସୁଣ ଏବଂ ଅଦାର ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ଦ୍ୱାରା ଶାରିରୀକ ଫୁଲା ଏବଂ ଯନ୍ତ୍ରଣାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ।

ମୋଟ ଉପରେ, ଏହିସବୁ ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଚଟଣୀ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେବଳ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସ୍ତର ହ୍ରାସ ପାଇବ ନାହିଁ, ବରଂ କିଡ୍‌ନୀ କାର୍ଯ୍ୟ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ, ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଫୁଲା ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ମଧ୍ୟ ଦୂର ହେବ।

OTV is now on Whatsapp

Join and get latest news update delivered to you via whatsapp

Join Now