ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ 'କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ମାଂସ'

ଆପଣ କେବେ ଦେଶୀ ଶୈଳୀରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିବା 'ଛେଚା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ମାଂସ ଝୋଳ' ରେସିପି ଖାଇଛନ୍ତି କି ? ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ସୁଆଦିଆ 'କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ମାଂସ ଝୋଳ' ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବୁ । ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

Receipe Of Kancha Lanka Mansa

News Summary

ସହଜ ଓ ଦେଶୀ ଉପାୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ' ଛେଚା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ମାଂସ ଝୋଳ'

ଘରେ ଆମେ ମଟନର ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛୁ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ନେଇ ଆସିଛୁ ମଟନର ଏକ ଦେଶୀ ରେସିପି । ଏହି ରେସିପିର ନାଁ ହେଉଛି  'କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ମାଂସ ଝୋଳ' । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଆମେ ଅତି ସହଜ ଓ ଦେଶୀ ଉପାୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା । 

'କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ମାଂସ ଝୋଳ' ବନେଇବା ପାଇଁ ସାମଗ୍ରୀ :

ମଟନ୍ ବା ଖାସି ମାଂସ, ପିଆଜ ବଟା,ଅଦା ରସୁଣ ବଟା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା,ଗରମ ମସଲା,କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର,ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ,ରିଫାଇନ୍ ତେଲ ଓ ସ୍ୱାଦନୁସାରେ ଲୁଣ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଗରମ ଭାତ କିମ୍ବା ନାନ୍ ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ଓ ଘରକୁ କୁଣିଆ ଆସିଲେ ଗରମ ଗରମ ପ୍ରରଷନ୍ତୁ ।