ମକର ସଂକ୍ରାନ୍ତିରେ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଆ ଘରର ଏହି ପାରମ୍ପରିକ ପିଠା 

ସାଧାରଣତଃ ପିଠା ଖାଇବାକୁ ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ । ଆମ ଓଡ଼ିଆ ଘରର ପିଠା ରେସିପିର ସ୍ୱାଦ ପୂରା ନିଆରା । ମକର ସଂକ୍ରାନ୍ତିରେ ଆଜି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ‘କ୍ଷୀର ନଡ଼ିଆ ପୋଡ଼ ପିଠା’ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

poda pitha recipe

News Summary

ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ବନାନ୍ତୁ ‘କ୍ଷୀର ନଡ଼ିଆ ପୋଡ଼ ପିଠା’

ଆମ ଓଡ଼ିଆ ଘରେ ବାର ମାସରେ ତେର ପର୍ବ । ପର୍ବପର୍ବାଣୀ ଆସିଲେ ଘରେ ବିଭିନ୍ନ ପିଠା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । ମକର ସଂକ୍ରାନ୍ତି ଅବସରରେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ନେଇ ଆସିଛୁ ଓଡ଼ିଆ ଘରର ପାରମ୍ପରିକ ରେସିପି ‘କ୍ଷୀର ନଡ଼ିଆ ପୋଡ଼ ପିଠା’। ଏହି ପିଠାର ରେସିପିକୁ ଆମେ ଘରେ ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ।

କ୍ଷୀର ନଡ଼ିଆ ପୋଡ଼ ପିଠା’ ବନେଇବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

କ୍ଷୀର, ନଡ଼ିଆ, ଅରୁଆ ଚାଉଳ, କାଜୁ, କିସ୍‌ମିସ୍‌, ନଡ଼ିଆ ଖଣ୍ଡ, ଗୁଜରାତି, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ଚିନି ଓ ଗୁଆ ଘିଅ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ଏବେ ଏହାକୁ ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି କାଜୁ ଓ ଚେରି ପକାଇ ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହା ଆମ ଓଡ଼ିଶାର ଏକ ପାରମ୍ପରିକ ପିଠା ରେସିପି । ଏହି ପିଠାର ରେସିପି ତିଆରି କରି ନିଜେ ଖଆନ୍ତୁ ଓ ଘର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ ।