କମ୍ ଖର୍ଚ୍ଚ ଓ ଅଳ୍ପ ସମୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ମିଠାର ଏହି ରେସିପି

ରାତି ପାହିଲେ ମକର ସଂକ୍ରାନ୍ତି । ମକରରେ ଘରେ ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଖାଦ୍ୟ ରୋଷେଇ ହୁଏ । ବିଶେଷ କରି ମିଠା ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ମକର ସଂକ୍ରାନ୍ତିରେ ଘରେ କଣ ବନେଇବେ ସେ ନେଇ ଚିନ୍ତିତ କି ? ତାହେଲେ ଚିନ୍ତା ନକରି ମକର ସଂକ୍ରାନ୍ତି ଉପଲକ୍ଷେ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ବାଦାମ ଚିକ୍କି’ ।

badam chiki recipe

News Summary

 ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ବାଦାମ ଚିକ୍କି’

ମକର ସଂକ୍ରାନ୍ତି ଅବସରରେ ଘରେ ବିଭିନ୍ନ ମିଠାର ରେସିପି ତିଆରି ତିଆରି କରାଯାଏ । ତେବେ ଏହି ଦିନ ଘରେ ଆପଣ ଚାହିଁଲେ ବାଦାମ ଚିକ୍କି ତିଆରି କରିପାରିବେ। ଶୀତ ଦିନ ଶରୀରରକୁ ଏହା ଗରମ ରଖିବା ସହ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ । ଏହି ରେସିପିକୁ ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ବନେଇବା । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଳଭି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

‘ବାଦାମ ଚିକ୍କି’ ବନେଇବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ଚିନାବାଦମ୍- ୨ କପ୍,ଗୁଡ଼-ଦେଧ କପ୍,ଘିଅ-୧କପ୍

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ସୁଆଦିଆ ‘ବାଦାମ ଚିକ୍କି’ । ମକରରେ ଘରେ ଏହାକୁ ବନାନ୍ତୁ । ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଘର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ।