ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ‘ଚାଉଳ ରସଗୋଲା’

ପ୍ରାୟତଃ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ରୋସଗୋଲା ଖାଇବାକୁ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ । କିନ୍ତୁ ଆପଣ କେବେ ଚାଉଳରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରସଗୋଲା ଖାଇଛନ୍ତି କି ? ତାହେଲେ ଆଜି ହିଁ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ଚାଉଳ ରସଗୋଲା ‘। ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

Rice Rasogola

News Summary

ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ 'ଚାଉଳ ରସଗୋଲା'

ଆମ ଓଡ଼ିଆ ବାର ମାସରେ ତେର ପର୍ବ । ପର୍ବପର୍ବାଣୀରେ ଆମ ଘର ମାନଙ୍କରେ ଅନେକ ମିଠାର ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । ଓଡ଼ିଶାର ପାରମ୍ପରିକ ମିଠା ରେସିପି ରସଗୋଲା ପ୍ରାୟତଃ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଖାଇବାକୁ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ । ଆପଣ ଆଗରୁ ରସଗୋଲାର ରେସିପି ବନେଇ ଖାଇଥିବେ । ହେଲେ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ରସଗୋଲାର ଏକ ନିଆରା ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବୁ । ଏହି ରେସିପିର ନାଁ ହେଉଛି ଚାଉଳ ‘ରସଗୋଲା‘ ।

ଚାଉଳ ରସଗୋଲା ବନେଇବା ପାଇଁ ସାମଗ୍ରୀ:

ସିଝା ଅରୁଆ ଚାଉଳ, ଆରାରୋଟ ପାଉଡର, ମଇଦା, ମିଲ୍କ ପାଉଡର, ଘିଅ, ଚିନି ଓ ପାଣି ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: