ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ 'ଦହି ମୁସମୁସ୍'

ଆପଣ କେବେ ଶୁଣିଛନ୍ତି କି ଦହିକୁ ଛାଣି ଏହାର ଏକ ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରିବ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏକ ନିଆରା ଓ ଓଡ଼ିଆର ଦେଶୀ ରେସିପି ବିଷୟରେ ଜଣେଇବୁ । ଏହି ରେସିପର ନାଁ ହେଉଛି ‘ଦହି ମସମୁସ୍’ ।

Receipe Of Dahi Musmus

News Summary

  ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ଦହି ମସମୁସ୍’

ଆମ ଓଡ଼ିଆ ଘରେ ଦେଶୀ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ପୂରା ନିଆରା । ଆପଣ ଦହିକୁ ଘରେ ଚିକେନ୍ କିମ୍ୱା ମଟନ୍ କିମ୍ୱା ଅଲଗା ରେସିପିରେ ପକାଇ ଖାଦ୍ୟ ତିଆରି କରିଥାନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ଆପଣ କେବେ ଦହିର କଟଲେଟ ବା ବରା ବା କିଛି ସ୍ନାକ୍ସ ଖାଇଛନ୍ତି କି । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଆଜି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଆମର ଓଡ଼ିଆ ଦେଶୀ ରେସିପି 'ଦହି ମୁସମୁସ୍' । ଏହି ରେସିପିକୁ ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

‘ଦହି ମସମୁସ୍’ ବନେଇବା ପାଇଁ ସାମଗ୍ରୀ:

 ଦହି,ଚାଉଳ ଚୁନା,ରିଫାଇନ୍ ତେଲ ,ବ୍ରେଡ୍ କ୍ରମ୍ବ୍. ଭଜା ପିଆଜ, କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, କଟା ଧନିଆ ପତ୍ରର ଡେମ୍ଫ ଓ  ସ୍ୱାଦନୁସାରେ ଲୁଣ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ସୁଆଦିଆ ‘ଦହି ମୁସମୁସ୍’ ।ଦହି ମୁସମୁସର ରେସିପିଟିକୁ ଗରମ ଗରମ ଛାଣି ଟମାଟୋ ସସ୍ କିମ୍ୱା ଚଟଣୀ ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ । ଏହି ରେସିପିଚିକୁ ବନେଇ ଘରେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଘରକୁ କୁଣିଆ ଆସିଲେ ପରଷନ୍ତୁ ।