ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ‘ମାଟି ହାଣ୍ଡି କଙ୍କଡ଼ା’

ଓଡ଼ିଆ ଘରେ ବିଭିନ୍ନ ଖାଦ୍ୟର ଆସର । ସେ ଭେଜ୍ ହେଉ କି ନନ୍ ଭେଜ୍ ,ସବୁ ଓଡ଼ିଆ ଖାଇବାର ସ୍ୱାଦ ନିଆରା । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଦେଶୀ ରେସିପି ବନେଇବୁ । ଯାହାର ନା ହେଉଛି ‘ମାଟି ହାଣ୍ଡି କଙ୍କଡ଼ା’ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

crab curry

News Summary

 ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ମାଟି ହାଣ୍ଡି କଙ୍କଡ଼ା’

ଆପଣ ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ ଚିକେନ କିମ୍ବା ମଟନର ରେସିପି ତିଆରି କରି ଖାଇଥିବେ । କେବେ ଆପଣ ମାଟି ହାଣ୍ଡିରେ କଙ୍କଡ଼ାର ରେସିପି ଖାଇଛନ୍ତି କି ? ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ନେଇ ଆସିଛୁ ଓଡ଼ିଆ ଘରର ଗୋଟିଏ ଦେଶୀ ରେସିପି । ଏହି ରେସିପିର ନାଁ ହେଉଛି ‘ମାଟି ହାଣ୍ଡି କଙ୍କଡ଼ା’ । ଏହାକୁ ଆପଣ ଘରେ ଅତି ସହଜ ଓ ଦେଶୀ ଉପାୟରେ ବନେଇ ପାରିବେ ।

‘ମାଟି ହାଣ୍ଡି କଙ୍କଡ଼ା’ ବନେଇବା ପାଇଁ ସାମଗ୍ରୀ:

କଙ୍କଡ଼ା,ପିଆଜ ବଟା,ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ,ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ,କଟା ପିଆଜ,ଲୁଣ,ଗରମ ମସଲା,ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ,ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ,ତେଲ,ଟମାଟୋ ପେଷ୍ଟ,ତେଜପତ୍ର,ଫୁଟଣ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

crab curry