ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ବାଉଁଶ ଚୁନା ମାଛ’

ଘରେ ବିଭିନ୍ନ ଦେଶୀ ଶୈଳୀରେ ଆମେ ରେସିପି ତିଆରି କରିଥାଉ । ଆଜି ଆମେ ଏକ କାଠ ଚୁଲିରେ ଏକ ଦେଶୀ ରେସିପି ତିଆରି କରିବୁ । ଏହି ରେସିପିର ନାଁ ହେଉଛି ‘ବାଉଁଶ ଚୁନା ମାଛ’ ।

Bamboo Fish

News Summary

ସହଜ ଓ ସରଳ ଭାବରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ବାଉଁଶ ଚୁନା ମାଛ’

ଘରେ ଆମେ ଚୁନା ମାଛରେ ବିଭିନ୍ନ ରେସିପି ତିଆରି କରିଥାଉ । ହେଲେ ଆଜିର ରେସିପି ଟିକେ ନିଆରା । କାହିଁକି ନା ଏହା ଏକ ଦେଶୀ ମାଛ ରେସିପି । ଏହି ରେସିପିର ନାଁ ହେଉଛି ‘ବାଉଁଶ ଚୁନା ମାଛ’ । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଆପଣ ଘରେ ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଭାବରେ ବନେଇ ପାରିବେ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

‘ବାଉଁଶ ଚୁନା ମାଛ’ ବନେଇବା ପାଇଁ ସାମଗ୍ରୀ:

ଚୁନା ମାଛ, ବାଉଁଶ କରଡ଼ି,ସୋରିଷ ବଟା,ଅଦା ବଟା,ରସୁଣ ବଟା,ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ,ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ,ଲୁଣ,ସୋରିଷ ତେଲ,ବାଉଁଶ ନଳୀ

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ‘ବାଉଁଶ ଚୁନା ମାଛ’ । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଗରମ ଭାତ ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଘରେ ବନେଇ ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଘର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ ।