ଆସ ଖାଇବା 'ମାଛମୁଣ୍ଡ ଅଣ୍ଡା କଷା'

ଆମ ଓଡ଼ିଆ ଘରର ଖାଇବାର ସ୍ୱାଦ ପୁରା ନିଆରା । ତେବେ ଆପଣ କେବେ ଓଡିଆ ଘରର ଦେଶୀ ରେସିପି 'ମାଛମୁଣ୍ଡ ଅଣ୍ଡା କଷା' ଖାଇଛନ୍ତି କି ? ତାହେଲେ ଆଜି ହିଁ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ 'ମାଛମୁଣ୍ଡ ଅଣ୍ଡା କଷା' । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

‘Macha Munda Anda Kasa’

News Summary

 ସହଜ ଓ ଦେଶୀ ଉପାୟରେ ବନାନ୍ତୁ 'ମାଛମୁଣ୍ଡ ଅଣ୍ଡା କଷା'

ଘରେ ଆମେ ମାଛର ବିଭିନ୍ନ ରେସିପି ତିଆରି କରିଥାଉ । କିନ୍ତୁ କେବେ ଆପଣ ମାଛ ଓ ଅଣ୍ଡା ମିଶେଇ ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛନ୍ତି କି ? ଆଜି ଆମେ ସେହିଭଳି ଏକ ଦେଶୀ ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବୁ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ବନେଇବୁ 'ମାଛମୁଣ୍ଡ ଅଣ୍ଡା କଷା' । ଏହି ରେସିପିଟି ଆମ ଓଡ଼ିଆ ଘରର ଏକ ପାରମ୍ପରିକ ଓ ଦେଶୀ ରେସିପି ଅଟେ । ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଜାଣିବାକୁ ବହୁତ ଇଛୁକ ଥିବେ ଯେ ଏହଆକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । 

'ମାଛମୁଣ୍ଡ ଅଣ୍ଡା କଷା' ବନେଇବା ପାଇଁ ସାମଗ୍ରୀ:

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସୁଆଦିଆ 'ମାଛମୁଣ୍ଡ ଅଣ୍ଡା କଷା' । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଗରମ ଭାତ କିମ୍ବା ଫ୍ରାଏଡ୍ ରାଇସ୍ ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ । ଏହି ରେସିପିଟି ଆପଣ ଘରେ ବନେଇ ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଘର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ । 

'ମାଛ ମୁଣ୍ଡ ଅଣ୍ଡା କଷା'