ଅତି କମ୍ ଖର୍ଚ୍ଚ ଓ ସହଜ ଉପାୟରେ ବନାନ୍ତୁ ମାଛର ଏହି ରେସିପି

ସାଧାରଣତଃ ଇଲିସି ମାଛ ଖାଇବାକୁ ସମସ୍ତୁଙ୍କୁ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ । ଇଲିସି ମାଛରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରେସିପିର ସ୍ୱାଦ ପୂରା ନିଆରା । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଇଲିସି ମାଛର ଏକ ନୂଆ ଦେଶୀ ଶୈଳୀରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବୁ । ଏହି ରେସିପିର ନାଁ ହେଉଛି ‘ଅଳେଇଚ କଞ୍ଚା ଇଲିସି’ ।

Hilsa Cooked In Mustard Gravy With Cardamom

News Summary

ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ବନାନ୍ତୁ 'ଅଳେଇଚ କଞ୍ଚା ଇଲିସି'

ଆପଣ କେବେ ଇଲିସି ମାଛର ଏହି ରେସିପି ଖାଇଛନ୍ତି କି ? ଯଦି ଖାଇ ନାହାନ୍ତି ତାହେଲେ ଆଜି ହିଁ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ଅଳେଇଚ କଞ୍ଚା ଇଲିସି’ । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଆମେ ଅତି ସହଜ ଓ ଦେଶୀ ଉପାୟରେ ବନେଇବା । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

‘ଅଳେଇଚ କଞ୍ଚା ଇଲିସି’ ବନେଇବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ସାମଗ୍ରୀ, ଇଲିସି ମାଛ-୧ କେଜି, ଅଳେଇଚ-୭ରୁ୮, ତେଜପତ୍ର-୨ଟି, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ-୧ ଚାମଚ, ତେଲ-୨ରୁ ୪ ଚାମାଚ, ସୋରିଷ ବଟା-ଏକ କପ୍‌, ଲୁଣ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ‘ଅଳେଇଚ କଞ୍ଚା ଇଲିସି ବେସର’ । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଆପଣ ଗରମ ଭାତ ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ । ନୂଆ ବର୍ଷରେ ଆଜି ଏହି ରେସିପି ବନେଇ ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଘର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ ।