ଆପଣ କେବେ ଚିଲି ଆଳୁ ଖାଇଛନ୍ତି କି? ଏହା ଖାଇବାକୁ ଖୁବ୍ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ। ଏହା ଏକ ମଜାଦାର ଷ୍ଟାର୍ଟର୍ ଯାହା ପିଲାମାନଙ୍କ ଠାରୁ ବୟସ୍କ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମସ୍ତେ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଆପଣ କ’ଣ ଏହି ଚାଇନିଜ୍ ଖାଦ୍ୟର ପ୍ରଶଂସକ ଅଟନ୍ତି ଏବଂ ଚିଲି ଆଳୁକୁ ବହୁତ ଉତ୍ସାହର ସହିତ ଭଲ ପାଆନ୍ତି କି? ଯଦି ହଁ, ତେବେ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଚିଲି ଆଳୁର ରେସିପି ଆଣିଛୁ। ଏହି ରନ୍ଧନ ଟିପ୍ସ ଗ୍ରହଣ କରି, ଆପଣ ସହଜରେ ଆପଣଙ୍କ ଘରେ ଚିଲି ଆଳୁ ତିଆରି କରିପାରିବେ ଏବଂ ପରିବାର ସଦସ୍ୟମାନେ ମଧ୍ୟ ଆପଣଙ୍କ ରନ୍ଧନ କୌଶଳର ପ୍ରଶଂସା ନ କରି ରହିପାରିବେ ନାହିଁ।
ଚିଲି ଆଳୁ ପାଇଁ ଉପାଦାନ:
- ୨ ଚାମଚ କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର
- ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଆଳୁ
- ୨ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ ବଟର
- ୪ଟା କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା
- ୨ ଚାମଚ କଟା ରସୁଣ
- ୧/୪ ଖାଇବା ରଙ୍ଗ
- ୨ ଚାମଚ ଟମାଟୋ କେଚପ୍
- ୨ଟି କଟା ପିଆଜ
- ୨ ଚାମଚ ଭିନେଗାର
- ୨-୩ ଚାମଚ ସୋୟା ସସ୍
- ୧ ଚାମଚ ଗୋଲ୍ ମରିଚ
- ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ
ଚିଲି ଆଳୁ ତିଆରି ପାଇଁ ରେସିପି:
ପ୍ରଥମେ ଆଳୁକୁ ଛାଣି ଆଙ୍ଗୁଠି ପରି କାଟି ଦିଅ। ଅଧିକ ତାପମାତ୍ରାରେ କଟା ଆଳୁକୁ ମାଇକ୍ରୋୱେଭରେ ୧୦ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଗରମ କରନ୍ତୁ । ଏହା ପରେ ଓହ୍ଲେଇ ଥଣ୍ଡା ହେବା ପାଇଁ ଏହାକୁ ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ। ପରେ, ଏକ ମାଇକ୍ରୋୱେଭ୍ ପାତ୍ରରେ ଲହୁଣୀ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ମାଇକ୍ରୋୱେଭ୍କୁ ୩୦ ସେକେଣ୍ଡ ପାଇଁ ଅଧିକ ତାପମାତ୍ରାରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏହି ପାତ୍ରରେ କଟା ରସୁଣ, ପିଆଜ ଏବଂ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ପୁଣି ଥରେ ୧୦୦% ଶକ୍ତିରେ ୨ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ମାଇକ୍ରୋୱେଭ୍ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଆଳୁକୁ ପକେଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶେଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ତା’ପରେ ପ୍ରାୟ ଅଧା କପ୍ ପାଣି ଦେଇ ଗୋଳି ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏଥିରେ କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର ପକାନ୍ତୁ।
ଏଥିରେ ସୋୟା ସସ୍, ଟମାଟୋ ସସ୍, ଭିନେଗାର, ଖାଇବା ରଙ୍ଗ, ଲୁଣ ଏବଂ ହଳଦୀ ପକେଇ ଏହାକୁ ମାଇକ୍ରୋୱେଭରେ ପ୍ରାୟ ୫ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏବେ ତୁମର ଚିଲି ଆଳୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ। ଏହାକୁ ଗରମ ଗରମ ପରଷି ଏହାର ମଜ୍ଜା ନିଅନ୍ତୁ।