ପ୍ରାୟତଃ ଲୋକମାନେ କଦଳୀ ଖାଇବା ପରେ ଏହାର ଚୋପାକୁ ଡଷ୍ଟବିନ୍ରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତି। ଏହି ଚୋପା କିନ୍ତୁ ବହୁତ ଉପଯୋଗୀ। ଏହା କେବଳ ଚର୍ମକୁ ଦାଗହୀନ ଏବଂ ଚମକାଏ ନାହିଁ ବରଂ ଅନେକ ଘରୋଇ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ମଧ୍ୟ ସହଜ କରିଥାଏ। ଆସନ୍ତୁ ଏହାର ଗୁଣ ଜାଣିବା।
Published By: Pramod Behera
Last updated: 13 February 2025, 08:27 AM IST
କଦଳୀ ଚୋପାରେ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଥାଏ। ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଭିଟାମିନ୍ ବି ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ ଯାହା ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ବଢାଇଥାଏ ଏବଂ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ରୋଗକୁ ଦୂର କରିଥାଏ। ଏହାକୁ ରୋଷେଇ କରି ଖିଆଯାଇପାରେ।
ମୁହଁରେ କଦଳୀ ଚୋପା ଘଷିବା ଦ୍ୱାରା ଚର୍ମ ଶୁଷ୍କ ରୁହେ ନାହିଁ କାରଣ ଏଥିରେ ପ୍ରାକୃତିକ ମଶ୍ଚରାଇଜର ରହିଥାଏ। ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ୧୫ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ କଦଳୀ ଚୋପା ଘଷିବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ମୁହଁରେ ଏକ ପାର୍ଥକ୍ୟ ଦେଖିପାରିବେ।
ଯେଉଁମାନଙ୍କର ଦାନ୍ତ ହଳଦିଆ ଦେଖାଯାଉଥିବ ଏବଂ ଦାନ୍ତ ସମସ୍ୟା ଥିବ ଏହାକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ କଦଳୀ ଚୋପାରେ ଦାନ୍ତ ଘଷନ୍ତୁ। ମିଳିବ ଚମତ୍କାର ଫଳ।
କଦଳୀ ଚୋପାକୁ ଗଛ ପାଇଁ ଏକ ଅଦ୍ଭୁତ ସାର ଭଳି କାମ କରେ। ଯେଉଁମାନେ ବଗିଚାକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି, ସେମାନେ କଦଳୀ ଚୋପାକୁ ଆଦୌ ଫିଙ୍ଗିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ଏହା ଗଛକୁ ଶୀଘ୍ର ବଢାଇଥାଏ।
କଦଳୀ ଚୋପା ମଧ୍ୟ ଜୋତା ପଲିସିଂ ପାଇଁ ଭଲ କାମ କରେ। ଯଦି ଆପଣଙ୍କ ଚମଡା ଜୋତା ଅପରିଷ୍କାର ହୋଇଯାଇଛି ତେବେ କଦଳୀ ଚୋପାରେ ଜୋତାକୁ ପଲିସ୍ କରନ୍ତୁ। ଜୋତା କିଛି ସେକେଣ୍ଡ ମଧ୍ୟରେ ଚକ୍ଚକ୍ କରିବ।