ସୁସ୍ଥ ଜୀବନଶୈଳୀ ଏବଂ ଭଲ ଖାଦ୍ୟ ଅଭ୍ୟାସ ନିଜକୁ ଫିଟ୍ ରଖିବାରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥାଏ। ଏହି ଦୁଇଟିର ଭୁଲ୍ ରୁଟିନ୍ ହେତୁ ଶରୀର ରୋଗର ଘର ହେବା ଆରମ୍ଭ କରେ। ଏଥିରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବା ପାଇଁ ଲୋକମାନେ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ଜିନିଷ ଖାଇଥା’ନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ହେଉଛି ଆପଣ କ’ଣ ଖାଉଛନ୍ତି? ଏଥିରେ କ’ଣ ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି? ଏସବୁକୁ ଧ୍ୟାନ ରଖିବା ଜରୁରୀ।
ଦେଖିବାକୁ ଗଲେ ଅଧିକାଂଶ ଘରେ ଖାଦ୍ୟରେ ସୋରିଷ ତେଲ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ। କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଖାଦ୍ୟରେ ବାଦାମ ତେଲ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରିବ। ଏହି ତେଲରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଡିସ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାର୍ଟ ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ ଏବଂ ପେଟରେ ଜମା ହୋଇଥିବା ଚର୍ବି ମଧ୍ୟ ସହଜରେ କମିଯାଏ। ଏବେ ପ୍ରଶ୍ନ ହେଉଛି ବାଦାମ ତେଲ କିପରି ଲାଭଦାୟକ? କେଉଁ ରୋଗରୁ ଏହା ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ? ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଏହାର ୫ଟି ଚମତ୍କାର ଫାଇଦା ବିଷୟରେ ଜାଣିନେବା।
Also Read
କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ:
ଶରୀରରେ ଜମା ହୋଇଥିବା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ବାଦାମ ତେଲ ଅତ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ଏହି ତେଲ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ର ସ୍ତର କମିଯାଏ ଏବଂ ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତର ବଜାୟ ରହେ। ଏହା ହାର୍ଟକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ଓଜନ ହ୍ରାସ:
ଶରୀରର ଓଜନ ବୃଦ୍ଧିକୁ ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ ବାଦାମ ତେଲ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରେ। ଏହି ତେଲର ନିୟମିତ ବ୍ୟବହାର ଆପଣଙ୍କ ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ବୃଦ୍ଧିରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଭଲ ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ଶରୀରର ଓଜନ ଏବଂ ଚର୍ବିକୁ ଶୀଘ୍ର ହ୍ରାସ କରିଥାଏ।
ଆର୍ଥ୍ରାଇଟିସରେ ଉପକାରୀ:
ବାଦାମ ତେଲ ମଧ୍ୟ ଆର୍ଥ୍ରାଇଟିସ୍ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଚମତ୍କାର ଭଳି କାମ କରେ। ଏହି ରୋଗରେ ପୀଡିତ ଲୋକମାନେ ଏହି ତେଲ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଜରୁରୀ। ବାସ୍ତବରେ, ଏହି ତେଲର ବ୍ୟବହାର ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରର ଫୁଲା ଏବଂ ଯନ୍ତ୍ରଣାକୁ ଦୂର କରିପାରେ।
କେଶରେ ଚମକ ଆଣେ:
ବାଦାମ ତେଲ ମଧ୍ୟ କେଶ ପାଇଁ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ଏହି ତେଲ କେଶକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଭିଟାମିନ୍ E ରେ ଭରପୂର ଏହି ତେଲ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେଶ ଚକଚକ ଦେଖାଯାଏ। ଏତଦ୍ ବ୍ୟତୀତ ଚୁଟି ଝଡିବା ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ଦୂର ହୁଏ।
ସୁଗାର ସ୍ତର ହ୍ରାସ କରେ:
ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ସେମାନଙ୍କର ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରତି ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ଆବଶ୍ୟକ। ଏହି ରୋଗରେ ପୀଡିତ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ବାଦାମ ତେଲ ଅତ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ। ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ବାଦାମ ତେଲ ମଧୁମେହକୁ ସହଜରେ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିପାରେ।