Vegetables
ମୌସୁମୀ ଆଗମନ ହେଲେ ଜୀବାଣୂ, କବକ ବୃଦ୍ଧି ନେଇ ଭୟ ରହିଥାଏ । ଯାହାର ପ୍ରଭାବ ମୁଖ୍ୟତଃ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ ବେଶୀ ରହିଥାଏ । ବର୍ଷା ଦିନେ ଦୂଷିତ ଫଳ ଓ ପନିପରିବାକୁ ନେଇ ବିପଦ ବେଶୀ ଥାଏ । ତେଣୁ ଦି ହେଲ୍ଦି ଇଣ୍ଡିଆନ ପ୍ରୋଜେକ୍ଟର ପୁଷ୍ଟିସାର ବିଶେଷଜ୍ଞ ଗାରିମା ଦେବ ବର୍ମନ ବର୍ଷା ଦିନେ କେତେକ ପନିପରିବା ଖାଇବାକୁ ବାରଣ କରିଛନ୍ତି । କବକ, ଜୀବାଣୁ ବୃଦ୍ଧି ହେଉଥିବାରୁ ବର୍ଷା ଦିନେ କିଛି ପନିପରିବା ନ ଖାଇବା ଭଲ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି । ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଖାଦ୍ୟଜନିତ ରୋଗକୁ ଏଡାଇ ପାରିବା ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: ଆକସ୍ମିକ ମୃତ୍ୟୁର କାରଣ ନୁହେଁ କୋଭିଡ ଟିକା: ICMR ଏବଂ NCDC ପକ୍ଷରୁ ପ୍ରକାଶିତ ରିପୋର୍ଟରେ ଖଣ୍ଡନ
ସେଥିମଧ୍ୟରୁ କିଛି ପନିପରିବା
- ଶାଗ- ବର୍ଷା ଦିନେ ଆର୍ଦ୍ରତା ସ୍ତର ବଢୁଥିବା ଯୋଗୁଁ ମୁଖ୍ୟତଃ ପତ୍ର ବା ଶାଗ ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟରେ ଜୀବାଣୁ ଭରି ରହିଥାଏ । ତେଣୁ ଏସବୁକୁ ଏଡାଇବା ଉଚିତ୍ । ଯେପରିକି ପାଳଙ୍ଗ ଓ ବନ୍ଧାକୋବିରେ ବେଶୀ ରହିଥାଏ, ଯାହା ପାଚନ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିଥାଏ ।
- ଟମାଟୋ, ବାଇଗଣ, ଛତୁ ଓ ଫୁଲକୋବି- ବର୍ଷା ଦିନରେ ଏହି ପରିବା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ଖରାପ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ରହିଥାଏ ।
ପେଟ ଖରାପ ଆଶଙ୍କାକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ ହେଲେ କ'ଣ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ
ରାନ୍ଧିବା ପୂର୍ବରୁ ଶାଗ ଓ ପନିପରିବାଗୁଡ଼ିକୁ ଲୁଣ ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ, ଯାହାଦ୍ବାରା ଏହା ଜୀବାଣୁ ସଫା ହୋଇଯିବ। ବାହାର ଛଣାଛଣି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ। ପନିପରିବାକୁ ରୋଷେଇ ପୁର୍ବରୁ କିଛି ସମୟ ପାଇଁ ଭିନେଗାର ଓ ବେକିଙ୍ଗ ସୋଡାରେ ଭିଜାଇ ପନିପରିବାକୁ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଯାହା ଦୂର କୀଟନାସକ ଦୂର କରାଯାଇ ପାରିବ । ଫଳ ଓ ପନିପରିବା ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ ଚୋପା ଛଡାଇ ଖାଇବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରନ୍ତୁ ।
ଶାଗ ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ବଦଳରେ ଲାଉ, ପାଣି କଖାରୁ, ଜହ୍ନି, ଛଚିନ୍ଦ୍ରା ଖାଆନ୍ତୁ । ପରଟା, ସୁପ୍, ରାଇତାରେ ଲାଉ ସାମିଲ କରନ୍ତୁ । କଞ୍ଚା ପନିପରିବା ବଦଳରେ ଷ୍ଟିମ୍ଡ ସାଲାଡ ଖାଆନ୍ତୁ । ପନିପରିବାକୁ ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ଧୁଅନ୍ତୁ । ମୋଟା ଚୋପା ଥିବା ପନିପରିବାକୁ ସଫା କରିବା ପାଇଁ ବ୍ରସ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ ।
/odishatv-khabar/media/agency_attachments/2025/07/30/2025-07-30t051037428z-screenshot-2025-07-30-at-104031-am-2025-07-30-10-40-38.png)
Follow Us/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/Vegetables_1751448280.jpg)