Best ways eating ghee wrong way to use ghee dangerous
ଶତାବ୍ଦୀ ଶତାବ୍ଦୀ ଧରି ଘିଅକୁ ଏକ ଶକ୍ତି ଏବଂ ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ପ୍ରତୀକ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଇଆସୁଛି। କିନ୍ତୁ ଘିଅକୁ କେବଳ ଠିକ୍ ଭାବରେ ସେବନ କଲେ ହିଁ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ। ବିଜ୍ଞାନ ମଧ୍ୟ ପ୍ରମାଣ କରିଛି ଯେ ଘିଅ ପୋଷଣରେ ଭରପୂର।
ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ଗୋଟିଏ ଚାମଚ ଘିଅରେ ପ୍ରାୟ ୧୪ ଗ୍ରାମ ଚର୍ବି ଥାଏ କିନ୍ତୁ ଏହି ଚର୍ବି ଅତ୍ୟନ୍ତ ଶକ୍ତିଶାଳୀ। ଏହା କ୍ଷତି କରେ ନାହିଁ। ଏଥିରେ ସାଚୁରେଟେଡ୍, ମୋନୋସାଚୁରେଟେଡ୍ ଏବଂ ପଲିସାଚୁରେଟେଡ୍ ଚର୍ବି ଥାଏ।
ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏଥିରେ ପ୍ରୋଟିନ୍, ଭିଟାମିନ୍ A, E ଏବଂ K ମଧ୍ୟ ରହିଛି। କିନ୍ତୁ ଯଦି ଘିଅକୁ ଭୁଲ ଉପାୟରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ, ତେବେ ଏହା କ୍ଷତି ମଧ୍ୟ କରିପାରେ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: ଆପଣ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପରେ ପୀଡିତ କି; ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଟିପ୍ସ
କେତେବେଳେ ଖରାପ ହୁଏ:
ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ଘିଅରେ ମଧ୍ୟମ ଚେନ୍ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଥାଏ। ଏହା ହଜମ ପାଇଁ ବହୁତ ଭଲ। ଏହା ସହଜରେ ହଜମ ହୁଏ। କିନ୍ତୁ ଯଦି ଆପଣ ଘିଅକୁ ଅଧିକ ଗରମ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଲାଭ ବଦଳରେ କ୍ଷତି କରିବ କାରଣ ଏଥିରେ ଥିବା ଫ୍ୟାଟି ଚେନ୍ର ସଂରଚନା ଭାଙ୍ଗିଯିବ।
ଏହାର ଅକ୍ସିଡେସନ ଯୋଗୁଁ, ଯେତେବେଳେ ଏହାକୁ ସେବନ କରାଯାଏ, ଫ୍ରି ରାଡିକାଲ୍ସ ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ ଯାହା ଅକ୍ସିଡେଟିଭ ଚାପ ବୃଦ୍ଧି କରେ ଏବଂ ଅନେକ ରୋଗର କାରଣ ହୋଇପାରେ। ଘିଅକୁ ୬୦-୭୦ ଡିଗ୍ରୀ ଉପରେ ଗରମ କରିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ସେଥିପାଇଁ ଆଗରୁ କଞ୍ଚା ଘିଅକୁ ଗରମ ରୋଟି ଉପରେ ଦେଇ ଖିଆଯାଉଥିଲା। ଆଜି ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ଏହି ଉପାୟରେ ଖାଇବା ଉଚିତ।
ଘିଅର ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଏବଂ ଲାଭ:
ଘିଅରେ ଥିବା ମିଡିୟମ୍ ଚେନ୍ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ସହଜରେ ହଜମ ହୁଏ। ତେଣୁ ଏହା ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏହା ହୃଦୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ କାରଣ ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ଚର୍ବି ଆବଶ୍ୟକ।
ଏହା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ତେଣୁ ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଘିଅ ସେବନ କରନ୍ତି, ଏହାକୁ କମ୍ ଆଞ୍ଚରେ ତରଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ କିମ୍ବା ସିଧାସଳଖ ଗରମ ଖାଦ୍ୟରେ ମିଶାନ୍ତୁ ଯାହା ଦ୍ଵାରା ଏହା ଧୀରେ ଧୀରେ ତରଳିଯିବ ଏବଂ ଏହାର ପୋଷଣ ଅକ୍ଷୁଣ୍ଣ ରହିବ।
ଘିଅର ପରିମାଣ କେତେ ହେବା ଉଚିତ:
ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ଜଣେ ଦିନକୁ ଦୁଇ ଚାମଚରୁ ଅଧିକ ଘିଅ ଖାଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ଘିଅ ଯେତେ ପୁଷ୍ଟିକର ହେଉନା କାହିଁକି, ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ ଅଧିକ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଚର୍ବି ବୃଦ୍ଧି କରିବ। ଯଦି ଆପଣ ଅଧିକ ଘିଅ ଖାଆନ୍ତି ଏବଂ ଏହା ଶକ୍ତିରେ ପରିଣତ ନ ହୁଏ ତେବେ ଏହା ଶରୀରରେ ଚର୍ବି ଭାବରେ ଜମା ହୋଇଯାଏ। ତେଣୁ ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ଘିଅ ଖାଆନ୍ତୁ।
/odishatv-khabar/media/agency_attachments/2025/07/30/2025-07-30t051037428z-screenshot-2025-07-30-at-104031-am-2025-07-30-10-40-38.png)
Follow Us/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1748961624.jpg)