କେବେ ଖାଇଛନ୍ତି କି ‘ଆଳୁ ଲଚ୍ଛା ପରଟା’ ?

ସଂଧ୍ୟା ବା ସକାଳ ଜଳଖିଆରେ ଆପଣ କଣ ବନେଇବେ ,ସେଥିପାଇଁ ଚିନ୍ତିତ କି ? ସେଥିପାଇଁ ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବୁ ସୁଆଦିଆ ଜଳ ଖିଆ ରେସିପି ‘ଆଳୁ ଲଚ୍ଛା ପରଟା’ । ତାହେଲେ ଆପଣ ଆଜି ହିଁ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ଆଳୁ ଲଚ୍ଛା ପରଟା’ ।

aloo lachha paratha

News Summary

 ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ଆଳୁ ଲଚ୍ଛା ପରଟା’

ଶୀତଦିନେ ଗରମ ଗରମ ପରଟା ଖାଇବାର ସୁଆଦ ନିଆରା । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ନେଇ ଆସିଛୁ ଏକ ସୁଆଦିଆ ପରଟା । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବୁ ସୁଆଦିଆ ‘ଆଳୁ ଲଚ୍ଛା ପରଟା’ । ଏହି ରେସିପି ବନେଇବା ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଅଟେ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

‘ଆଳୁ ଲଚ୍ଛା ପରଟା’ ବନେଇବା ପାଇଁ ସାମଗ୍ରୀ:

ଆଳୁ, ବେସନ, ଅଦା ଓ ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, କଟା ପରିବା (ଗାଜର, ଟମାଟୋ, ବିନ୍ସ, କ୍ୟାପସିକମ୍), କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଜୁଆଣି, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର ଏବଂ ଲୁଣ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଗରମାଗରମ ‘ଆଳୁ ଲଚ୍ଛା ପରଟା’। ଏହି ‘ଆଳୁ ଲଚ୍ଛା ପରଟା’ ରେସିପିକୁ ଚଟଣି କିମ୍ବା ସସ୍‌ ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ । ଏହି ରେସିପିଟି ଘରେ ବନେଇ ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଘର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ ।

Aloo lachha paratha