/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/24/soak-dal-2025-09-24-17-31-01.jpg)
Soak Dal Photograph: (OTV)
/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/24/soak-dal-2025-09-24-17-41-06.jpg)
Why Soaking Dals Is Important
Health Tips: ଡାଲିକୁ ଏକ ପୃଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ। କିଛି ଲୋକ ଏହାକୁ ରୁଟି ସହିତ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, କିଛି ଲୋକ ଭାତ ସହ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଡାଲି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର। ଆପଣ ଜାଣିଛନ୍ତି କି ଡାଲିକୁ ଭିଜାଇକି ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ଅଧିକ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ ।
/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/24/soak-dal-2025-09-24-17-42-58.jpg)
Why Soaking Dals Is Important
କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି କେଉଁ ଡାଲିକୁ କେତେ ସମୟ ଭିଜାଇବେ? ଡାଲିକୁ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ଭିଜାଇ ରଖିବା କେବଳ ଏକ ରୋଷେଇ କୌଶଳ ନୁହେଁ, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ। ଡାଲିକୁ ଭିଜାଇବା ଦ୍ୱାରା ଫାଇଟିକ୍ ଏସିଡ୍ ଭଳି ଆଣ୍ଟି-ନ୍ୟୁଟ୍ରିଏଣ୍ଟ ଏଥିରୁ ବାହାରି ଯାଏ । ଫଳରେ ଡାଲିକୁ ହଜମ କରିବା ସହଜ ହୁଏ । ଗ୍ୟାସ୍ ଏବଂ ପେଟ ଫୁଲିବା ଭଳି ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳେ।
/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/24/soak-dal-2025-09-24-17-43-56.jpg)
Why Soaking Dals Is Important
ଚଣା ଡାଲି ଟିକେ ଭାରୀ, ଏବଂ ଏହାକୁ ଅଧିକ ସମୟ ପାଇଁ ଭିଜାଇ ରଖିବା ଭଲ। ଆପଣ ଚଣା ଡାଲିକୁ ୧-୨ ଘଣ୍ଟା ପାଇଁ ଭିଜାଇ ପାରିବେ। ଏହା ଏହାକୁ ନରମ କରିଥାଏ, ରନ୍ଧନ ସମୟ କମ କରିଥାଏ ଏବଂ ଖାଇବା ପରେ ଭାରୀପଣ କମ କରିଥାଏ।
/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/24/soak-dal-2025-09-24-17-44-42.jpg)
Why Soaking Dals Is Important
କଳା ଚଣା ହଜମ କରିବା ଟିକେ କଷ୍ଟକର। ତେଣୁ ଏହାକୁ ରାତିସାରା ପ୍ରାୟ ୮-୧୨ ଘଣ୍ଟା ପାଇଁ ଭିଜାଇ ରଖିଲେ ଗ୍ୟାସ୍ ସମସ୍ୟା ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ ଏବଂ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସହଜ ହୋଇଥାଏ ।
/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/24/soak-dal-2025-09-24-17-45-25.jpg)
Why Soaking Dals Is Important
ମସୁର ଡାଲି ଶୀଘ୍ର ସିଝିଯାଏ । ତେଣୁ ଏହାକୁ ଅଳ୍ପ ସମୟ ପାଇଁ ଭିଜାଇ ରଖିବା ଭଲ। ଆପଣ ଏହାକୁ ୧୫-୨୦ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଭିଜାଇ ପାରିବେ। ମସୁର ଡାଲି ଭିଜାଇଲେ ଏହାର ଆଣ୍ଟିନ୍ୟୁଟ୍ରିଏଣ୍ଟସ୍ ବାହାରି ଯାଏ ଏବଂ ହଜମ କରିବା ସହଜ କରିଥାଏ।
/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/24/soak-dal-2025-09-24-17-46-01.jpg)
Why Soaking Dals Is Important
ମୁଗ ଡାଲି ସାଧାରଣତଃ ହଜମ କରିବାକୁ ହାଲୁକା, କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଟିକିଏ ଭିଜାଇ ଦେଲେ ଷ୍ଟାର୍ଚ ବାହାରିଯାଏ । ଯାହା ଗ୍ୟାସ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ହ୍ରାସ କରେ। ଆପଣ ମୁଗ ଡାଲିକୁ ୩୦ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଭିଜାଇ ପାରିବେ।
/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/24/soak-dal-2025-09-24-17-46-34.jpg)
Why Soaking Dals Is Important
ଯଦି ରାଜମାକୁ ଠିକ୍ ଭାବରେ ଭିଜାଯାଇ ନାହିଁ, ତେବେ ଏହା ପେଟ ପାଇଁ ଭାରୀ ହୋଇପାରେ। ଆପଣ ଏହାକୁ ରାତିସାରା ଭିଜାଇ ପାରିବେ ।
/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/24/soak-dal-2025-09-24-17-47-07.jpg)
Why Soaking Dals Is Important
ହରଡ ଡାଲିକୁ ଭିଜାଇ ଦେଲେ ତାହା ଶୀଘ୍ର ରାନ୍ଧି ହୋଇଯାଏ । ରାନ୍ଧିବା ପୂର୍ବରୁ ଏହାକୁ ୩୦ ରୁ ୪୫ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭିଜାଇ ରଖିବା ଭଲ। ଏହା ପାଚନ ତନ୍ତ୍ର ଉପରେ ଚାପ ପକାଏନି । ପ୍ରୋଟିନ୍ ପରିମାଣ ବଜାୟ ରଖେ।
Mashco-Piro tribe: ବାହାର ଦୁନିଆରୁ ବିଚ୍ଛିନ୍ନ, କଇଁଛ ମାଂସରେ ବଞ୍ଚିଛି ଜୀବନ

World's Largest Empire: ୫୬ଟି ଦେଶକୁ ଶାସନ କରିଥିବା ବିଶାଳ ସାମ୍ରାଜ୍ୟ, ଆମେରିକା ବି ଦିନେ ତା’ର ଗୋଲାମୀ ଥିଲା; ଜାଣନ୍ତୁ କିଏ ସେ

Story Of Samosa: କିଭଳି ଭାରତକୁ ଆସିଲା ସିଙ୍ଗଡ଼ା, ମାଂସରୁ ଆଳୁ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଯାତ୍ରା...ପଢ଼ନ୍ତୁ ଗୋଟିଏ କ୍ଲିକରେ

New Trend: ଟଙ୍କା ବଞ୍ଚାଇବାକୁ ଫ୍ଲାଇଙ୍ଗ୍ ନେକେଡ୍ ଟ୍ରେଣ୍ଡ୍ , ଆପଣ ବି ହୋଇପାରିବେ ସାମିଲ

/odishatv-khabar/media/agency_attachments/2025/07/30/2025-07-30t051037428z-screenshot-2025-07-30-at-104031-am-2025-07-30-10-40-38.png)

/odishatv-khabar/media/media_files/2025/09/22/khabar-advertise-banner-2025-09-22-13-15-01.jpeg)