orange Photograph: (OTV)
ଶୀତ ଋତୁରେ ବଜାରରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଅନେକ ଫଳ ମିଳିଥାଏ ଏବଂ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ବିକ୍ରି ହୁଏ। ଆଜି ଆମେ ଏପରି ଏକ ଫଳ ବିଷୟରେ କଥା ହେବା । କମଳା । ଏହି ରସାଳ, ମିଠା ଏବଂ ଖଟା ଫଳ କେବଳ ଖାଇବାକୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ, ବରଂ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ। ଏହାକୁ ଏକ ଟନିକ୍ କହିଲେ ଅତ୍ୟୁକ୍ତି ହେବ ନାହିଁ। ଏହା ଶରୀରକୁ ଭିତରୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିଥାଏ ଏବଂ ଅନେକ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ପ୍ରତିଦିନ ଗୋଟିଏ କମଳା ଖାଇବାର ଲାଭ
ବଢ଼େ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି
କମଳାରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଥାଏ। ଭିଟାମିନ୍ ସି ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ, ଯାହା ଆମକୁ ଥଣ୍ଡା, ସଂକ୍ରମଣ ଏବଂ ଭାଇରାଲ୍ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରେ।
ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଚର୍ମ
କମଳାରେ ଥିବା ଯୌଗିକଗୁଡ଼ିକ କୋଲାଜେନକୁ ବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଉତ୍ପାଦନ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରନ୍ତି, ଯାହା ଆମ ଚର୍ମକୁ ଦୃଢ଼ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ କରିଥାଏ।
ସୁସ୍ଥ ହୃଦୟ
କମଳାରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଫାଇବର କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ କମ କରିବାରେ ଏବଂ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ, ଯାହା ହୃଦଘାତ ଏବଂ ଷ୍ଟ୍ରୋକର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରେ।
ଚାପ ଏବଂ ଥକାପଣ ଦୂର
କମଳାର ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ସୁଗନ୍ଧ ଉଭୟ ଆପଣଙ୍କ ମନୋଭାବକୁ ଉନ୍ନତ କରିପାରେ। କମଳାରେ ମିଳୁଥିବା ଫୋଲେଟ୍ ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ B6 ମନକୁ ଶାନ୍ତ କରିବାରେ ଏବଂ ଚାପ ଦୂର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ଉନ୍ନତ ପାଚନ ପ୍ରଣାଳୀ
କମଳାରେ ଡାଏଟ୍ରି ଫାଇବର ଥାଏ, ଯାହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଉନ୍ନତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ପ୍ରତିଦିନ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଗ୍ୟାସ୍ ଏବଂ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଭଳି ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।
କେତେ ଖାଇବା ଉଚିତ?
କମଳା ସବୁବେଳେ ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ଖାଇବା ଉଚିତ (ପ୍ରତିଦିନ ଗୋଟିଏ କିମ୍ବା ଦୁଇଟି କମଳା)। କମଳା ଖାଲି ପେଟରେ କିମ୍ବା କ୍ଷୀର ସହିତ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ । ଯେଉଁମାନେ ଏସିଡିଟି କିମ୍ବା ଗ୍ୟାସ୍ ସମସ୍ୟାରେ ଅଛନ୍ତି, ସେମାନେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ସହିତ ପରାମର୍ଶ କରିବା ଉଚିତ।
/odishatv-khabar/media/agency_attachments/2025/07/30/2025-07-30t051037428z-screenshot-2025-07-30-at-104031-am-2025-07-30-10-40-38.png)
Follow Us/odishatv-khabar/media/media_files/2025/10/17/orange-2025-10-17-20-52-18.jpg)