Coriander chutney is helpful in reducing uric acid
Advertisment
/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1745245998.jpg)
1/7
ଧନିଆ ପତ୍ର ସାଧାରଣତଃ ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇ ଘରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ। ଏହା କେବଳ ଖାଦ୍ୟକୁ ସଜାଇବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସୀମିତ ନୁହେଁ, ଏହାର ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ।
/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1745246039.jpg)
2/7
ଧନିଆରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ପୋଟାସିୟମ୍, ଫସଫରସ୍, ଆଇରନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଏବଂ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରରୁ ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥ ବାହାର କରିବାରେ ଏବଂ ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ଉନ୍ନତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଯେତେବେଳେ ଶରୀରରେ ପ୍ୟୁରିନ୍ ନାମକ ଏକ ଉପାଦାନ ଭାଙ୍ଗିଯାଏ, ସେତେବେଳେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ।
/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1745246089.jpg)
3/7
ସାଧାରଣତଃ ବୃକକ୍ ଶରୀରରୁ ଏହି ଏସିଡ୍ ବାହାର କରିଦିଏ, କିନ୍ତୁ ଯେତେବେଳେ ଏହି ପ୍ରକ୍ରିୟା ବାଧାପ୍ରାପ୍ତ ହୁଏ, ରକ୍ତରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ଜମା ହୁଏ ଏବଂ ଫୁଲା ଏବଂ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା ସୃଷ୍ଟି କରେ।
/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1745246112.jpg)
4/7
ଏପରି ସ୍ଥିତିରେ, ନିୟମିତ ଧନିଆ ଚଟଣି ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ସି ଏବଂ ଫାଇବର ଶରୀରରୁ ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ବାହାର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1745246141.jpg)
5/7
ଏହି ଚଟଣି ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଗୋଟିଏ କପ ତାଜା ଧନିଆ ପତ୍ର, ୪-୫ ପୁଦିନା ପତ୍ର, ଗୋଟିଏ ଛୋଟ ଅଦା ଖଣ୍ଡ, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ଲୁଣ ଏବଂ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ନିଅନ୍ତୁ। ଏସବୁ ଜିନିଷକୁ ମିଶାଇ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଂ କରନ୍ତୁ।
/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1745246164.jpg)
6/7
ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ। ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଏହି ଚଟଣି ଖାଇପାରିବେ। ଏହି ଧନିଆ ଚଟଣି ବର୍ଦ୍ଧିତ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ପୀଡିତ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ସରଳ, ଶସ୍ତା ଏବଂ ଘରୋଇ ଉପଚାର।
/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1745246187.jpg)
7/7
/odishatv-khabar/media/agency_attachments/2025/07/30/2025-07-30t051037428z-screenshot-2025-07-30-at-104031-am-2025-07-30-10-40-38.png)
Follow Us