ଶୀତଦିନେ ଦେହକୁ ଗରମ ରଖେ ବାଜରା ଖେଚେଡି; ଜାଣନ୍ତୁ ଏହାର ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳି

ଶୀତଦିନେ ଦେହକୁ ଭିତରୁ ଗରମ ରଖିବା ପାଇଁ ବାଜରା ଖେଚେଡି ଖାଇବା ଜରୁରୀ। ଏହା ଖାଲି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ନୁହେଁ ଏହା ମଧ୍ୟ ବହୁ ସୁସ୍ୱାଦୁ। ଏହାକୁ କିପରି ତିଆରି କରିବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା।

ଶୀତଦିନେ ଦେହକୁ ଗରମ ରଖେ ବାଜରା ଖେଚେଡି; ଜାଣନ୍ତୁ ଏହାର ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳି

ଶୀତଦିନେ ଏପରି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ଯାହା ଶରୀରକୁ ଭିତରୁ ଗରମ ରଖେ। ଏଥିପାଇଁ ଅନେକ ଶସ୍ୟ ଅଛି ଯାହା ଶରୀରକୁ ଗରମ ରଖିବା ସହିତ ସୁସ୍ଥ ରଖିଥାଏ। ଏହିପରି ଗୋଟିଏ ଶସ୍ୟ ହେଉଛି ବାଜରା(Pearl millet)। ଆପଣ ହୁଏତ ବାଜରାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରୁଟି ଖାଉଥିବେ, ଯାହା ଅନେକ ପୁଷ୍ଟିକର ପଦାର୍ଥରେ ଭରପୂର। ବର୍ତ୍ତମାନ କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଏହାକୁ ବ୍ୟବହାର କରି ଅତି ସରଳ ରେସିପି ସହିତ ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ କିମ୍ବା ରାତ୍ରୀ ଭୋଜନ ପାଇଁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଖେଚେଡି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିପାରିବେ।

ଏହା ଖୁବ୍ ସୁସ୍ଥକର ଖାଦ୍ୟ, ତେଣୁ ଯଦି ଆପଣ ଚାହାଁନ୍ତି, ସକାଳେ ମଧ୍ୟ ଅଳ୍ପ ଖାଇ ଘରୁ ବାହାରକୁ ଗଲେ ମଧ୍ୟ ଆପଣ ଦିନସାରା ଭୋକିଲା ଅନୁଭବ କରିବେ ନାହିଁ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ବାଜରା ଖେଚେଡି ତିଆରି କରିବାକୁ କ’ଣ ଦରକାର ଓ ଏହାକୁ କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ।

ସାମଗ୍ରୀ:

ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳି: