Surprising benefits of eating custard apple
ଆତ ବା ନେଉଆ ଏକ ଖୁବ୍ ସୁସ୍ୱାଦୁ ଫଳ। ଏଥିରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍, ଫାଇବର, ଭିଟାମିନ୍ C, ଭିଟାମିନ୍ B6 ଏବଂ ପୋଟାସିୟମ୍ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ପରି ମିନେରାଲ୍ସ ଥାଏ। ଏହି ସମସ୍ତ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଶରୀରର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ ଏବଂ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହୋଇଥାଏ।
ନିୟମିତ ଆତ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦୟର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଲାଭ ମିଳେ। ଆପଣ ଜାଣି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ ଯେ ଆତ ମଧ୍ୟ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହୋଇପାରେ। ଏହି ଫଳକୁ ଖାଦ୍ୟରେ ସାମିଲ କଲେ ହୃଦୟରୁ ମସ୍ତିଷ୍କ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାର ମିଳିପାରେ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଏହାର ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଲାଭ କ’ଣ ଜାଣିବା।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: Health Tips: ଶାକାହାରୀ ବ୍ୟକ୍ତି କିପରି ପାଇବେ ଭିଟାମିନ୍ B12; ଏହିସବୁ ଖାଦ୍ୟ ଦେବ ଲାଭ
କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରୁ ମୁକ୍ତି:
ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ, ଆତରେ ଭଲ ପରିମାଣର ଫାଇବର ଥାଏ, ଯାହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହି ଫଳ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପେଟ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇପାରେ। ଏହା ମଧ୍ୟ ଖାଦ୍ୟ ନଳୀର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ।
ଓଜନ ହ୍ରାସ:
ଯଦି ଆପଣ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରୁଛନ୍ତି, ଏହା ଏକ ଭଲ ବିକଳ୍ପ। ଏଥିରେ ଥିବା ଫାଇବର ଆପଣଙ୍କ ପେଟକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପୂର୍ଣ୍ଣ କରି ରଖେ, ଯାହା ଫଳରେ ଖାଇବାର ଇଚ୍ଛାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ। ଏହାର କମ୍ କ୍ୟାଲୋରୀ ଯୋଗୁଁ ଓଜନ ହ୍ରାସ ପାଇଁ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ:
ଆତରେ ଭଲ ପରିମାଣର ପୋଟାସିୟମ ଥାଏ, ଯାହା ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହାର ନିୟମିତ ବ୍ୟବହାର ହୃଦଘାତର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏବଂ ରକ୍ତ ପ୍ରବାହରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ। ଏହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତରକୁ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ।
ଚର୍ମରେ ଚମକ:
ଆତରେ ଅନେକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ, ଯାହା ଚର୍ମକୁ ବୟସର ପ୍ରଭାବରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ଭିଟାମିନ୍ C ଚର୍ମର ଚମକକୁ ବଢାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ଏବଂ କୁଞ୍ଚକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଚର୍ମ ଆର୍ଦ୍ରତା ପାଇଥାଏ ଏବଂ ଚର୍ମ ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ।
ସ୍ମୃତି ଶକ୍ତି ବଢେ:
ଆତରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ B6 ମସ୍ତିଷ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରୀ। ଏହା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଚାପ, ଚିନ୍ତା ଏବଂ ଅବସାଦରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। ଆତ ମସ୍ତିଷ୍କ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଉନ୍ନତ କରିଥାଏ ଏବଂ ସ୍ମୃତି ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ।
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀ ମଜବୁତ:
ଆତରେ ଭଲ ପରିମାଣର ଭିଟାମିନ୍ C ଥିବାରୁ, ଏହା ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ। ଏହି ଫଳ ଶରୀରକୁ ସଂକ୍ରାମକ ରୋଗ ସହ ଲଢିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏହାକୁ ନିୟମିତ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସଂକ୍ରମଣର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଏ।
ହାଡକୁ ମଜଭୁତ କରେ:
ଆତରେ କ୍ୟାଲସିୟମ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ ପରି ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ରହିଥାଏ, ଯାହା ହାଡକୁ ମଜଭୁତ କରିଥାଏ। ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଅଷ୍ଟିଓପୋରୋସିସ୍ ଭଳି ସମସ୍ୟାର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରେ।
ଏହା ଉଭୟ ଶିଶୁ ଏବଂ ବୃଦ୍ଧଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଏହା ଶକ୍ତିର ଏକ ପ୍ରାକୃତିକ ଉତ୍ସ। ଆତ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲୋକମାନେ ଦିନସାରା ଶକ୍ତି ପାଇଥାନ୍ତି।
/odishatv-khabar/media/agency_attachments/2025/07/30/2025-07-30t051037428z-screenshot-2025-07-30-at-104031-am-2025-07-30-10-40-38.png)
Follow Us/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1729608342.jpg)