Advertisment

Friday Special: ଯଦି ଆପଣ ବ୍ୟାଚଲର ତେବେ ଏହି ରେସିପିଟି ଖାସ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ , ସହଜରେ ବନାନ୍ତୁ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ଦୋପିଆଜା

ଆପଣ ହଷ୍ଟେଲରେ କିମ୍ବା ଘର ଲୋକଙ୍କ ଠାରୁ ଦୂରରେ ରହୁଛନ୍ତି କି ? ଶୁକ୍ରବାରରେ କିଛି ନନଭେଜର ଭଲ ରେସିପି ଖାଇବାକୁ ଇଚ୍ଛା ହେଉଛି କି ? ତାହା ହେଲେ ସହଜରେ ଅଳ୍ପ ଜିନିଷରେ ଏହି ଡିସଟି ଆପଣ ବନେଇ ପାରିବେ ।

ଅଦ୍ୟତନ ହୋଇଛି
prawn chingudi do pyaza

prawn chingudi do pyaza

Advertisment

ଆପଣ ହଷ୍ଟେଲରେ କିମ୍ବା ଘର ଲୋକଙ୍କ ଠାରୁ ଦୂରରେ ରହୁଛନ୍ତି କି ? ଶୁକ୍ରବାରରେ କିଛି ନନଭେଜର ଭଲ ରେସିପି ଖାଇବାକୁ ଇଚ୍ଛା ହେଉଛି କି ? ତାହା ହେଲେ ସହଜରେ ଅଳ୍ପ ଜିନିଷରେ ଏହି ଡିସଟି ଆପଣ ବନେଇ ପାରିବେ । ଏହି ରେସିପିର ନା ହେଉଛି ‘ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ଦୋପିଆଜା’। ତେବେ ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ।

Advertisment

ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ଦୋପିଆଜା’ ବନେଇବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ

ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି, ପିଆଜ, ଅଦା, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା, ରସୁଣ, ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ, ତେଲ, ଲୁଣ, ହଳଦୀ, ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ

ପ୍ରଥମେ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ିର ଖୋଳପା ଛଡ଼ାଇ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏଥିରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଗୋଳାଇ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ।

Advertisment

ବର୍ତ୍ତମାନ କିଛି ପିଆଜକୁ ବଡ଼ ବଡ଼ ଆକାର କରି କାଟନ୍ତୁ। ବାକି ପିଆଜ, ରସୁଣ, ଅଦା ଓ ଲଙ୍କାକୁ ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ।

କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ ବଟା ମସଲା, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଓ ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ କଷନ୍ତୁ।

Advertisment

ମସଲା ଭଲଭାବେ କଷି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ପୁଣି କଷନ୍ତୁ।

ପିଆଜ ଲାଲ୍ ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ସିଝିଆସିଲେ ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ ପକାନ୍ତୁ।

ଟମାଟୋ ନରମ ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ‘ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ଦୋପିଆଜା’ । ଏହାକୁ ଘରେ ବନେଇ ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଘର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ ।

ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ପ୍ରବନ୍ଧଗୁଡ଼ିକ
Here are a few more articles:
ପରବର୍ତ୍ତୀ ପ୍ରବନ୍ଧ ପ Read ଼ନ୍ତୁ