How to prevent foods spoilage in summer
ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ବହୁ ଖାଦ୍ୟ ଅଧିକ ସମୟ ରହିବା ପରେ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ। ଟିକିଏ ଅସାବଧାନତା ଯୋଗୁଁ ଏହି ଖାଦ୍ୟଗୁଡିକ ଦୁର୍ଗନ୍ଧ ହେବା ଆରମ୍ଭ କରେ ବା ବେରଙ୍ଗ ହୋଇଯାଏ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଆମେ ଏହିସବୁ ଖାଦ୍ୟକୁ ଆମେ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆରୁ ରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖିଥାଉ, ତଥାପି ସେଗୁଡ଼ିକ ସତେଜ ରୁହେ ନାହିଁ।
ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଯଦି ଆପଣ ପନିର୍, ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରି କିମ୍ବା ଭାତ ଆଦିକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରଖିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ କିଛି ଉପାୟ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ ହୋଇପାରେ। ଏହି ଟିପ୍ସଗୁଡିକ ଚେଷ୍ଟା କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଖାଦ୍ୟ ଅପଚୟକୁ ରୋକନ୍ତୁ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହି ସବୁ ସରଳ ଉପାୟଗୁଡିକ କ’ଣ?
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: Tips And Tricks: ରୋଷେଇ ଘରେ ବେଶି ଗରମ ହେଉଛି କି; ଜାଣନ୍ତୁ ଏଥିରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବାର ଉପାୟ
ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରୀ:
ଯଦି ଆପଣ ତରକାରୀ ପାଇଁ ଏକା ଥରକେ ଦୁଇ ଦିନ ପାଇଁ ଟମାଟୋ ପ୍ୟୁରି ତିଆରି କରି ତ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଗରମର ପ୍ରଭାବରୁ ଏହା ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ। ଏଥିପାଇଁ, ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଏକ ଟମାଟୋ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରୁଛନ୍ତି, ସେତେବେଳେ ଏଥିରେ ୪ ରୁ ୫ ଫୁଟ ରସୁଣ, ଗୋଟିଏ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଏବଂ ଧନିଆ ପତ୍ର ମିଶାନ୍ତୁ। ଏହି ଉପାୟରେ ଏହା ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରହିବ ଏବଂ ଗନ୍ଧ ହେବ ନାହିଁ।
ପନିର:
ଯଦି ପନିରକୁ କାଟିବା ପରେ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖାଯାଏ, ତେବେ ଏହା ହଳଦିଆ ପଡିଯାଏ ଏବଂ ଦୁର୍ଗନ୍ଧ ହୁଏ। ଏହି ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଏକ ବଡ ପାତ୍ରରେ କିଛି ବିଶୁଦ୍ଧ ପାନୀୟ ଜଳ ଭରନ୍ତୁ ଏବଂ ସେଥିରେ ପନିର ରଖନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପାଣିରେ ଭର୍ତ୍ତି ହୋଇଥିବା ଏହି ପନିରକୁ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖନ୍ତୁ। ଦୁଇ ଦିନ ପରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ସତେଜ ରହିବ।
ଭାତ:
ଭାତ ରାନ୍ଧିବାର କିଛି ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ, ଏହା ନାଳୁଆ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ଜୀବାଣୁ ଏଥିରେ ବଢିବାକୁ ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି କିମ୍ବା ଏହା ଦୁର୍ଗନ୍ଧ ହେବାକୁ ଲାଗେ। ତେବେ ଏହାକୁ ଅଧିକ ସମୟ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ, ରାନ୍ଧିବା ସମୟରେ ଏଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଭିନେଗାର ମିଶାନ୍ତୁ। ଏହି ଉପାୟରେ ଏହାକୁ ସତେଜ ରଖିହେବ ଏବଂ ଏହା ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହେବ ନାହିଁ।
/odishatv-khabar/media/agency_attachments/2025/07/30/2025-07-30t051037428z-screenshot-2025-07-30-at-104031-am-2025-07-30-10-40-38.png)
Follow Us/odishatv-khabar/media/post_attachments/uploadimage/library/16_9/16_9_0/IMAGE_1716734514.jpg)