ବିନା ପିଆଜ-ରସୁଣରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ‘ସାହି ପୋଟଳ’

ପର୍ବପର୍ବାଣୀ ଆସିଲେ ଆମ ଓଡ଼ିଆ ଘରେ ସାଧାରଣତଃ ବିନା ପିଆଜ ରୁସୁଣରେ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । ସେଥିପାଇଁ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ବିନା ପିଆଜ ରସୁଣରେ ଏକ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବୁ । ପଞ୍ଚୁକରେ ଘରେ ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ବନାନ୍ତୁ 'ସାହି ପୋଟଳ' ରେସିପି ।

sahi potol recipe

News Summary

ବିନା ପିଆଜ ରସୁଣରେ ବନାନ୍ତୁ 'ସାହି ପୋଟଳ'

ଏବେ ଚାଲିଛି କାର୍ତ୍ତିକ ମାସ । ଆଉ ଏହି ପଞ୍ଚୁକରେ ଆମ ଓଡ଼ିଆ ଘରେ ସାଧାରଣତଃ ବିନା ପିଆଜ ରୁସଣରେ ଖାଇବା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । ଆଜି ଆମେ ବିନା ପିଆଜ ରସୁଣରେ ଏକ ଦେଶୀ ଓ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବୁ । ଏହି ରେସିପିର ନାଁ ହେଉଛି ‘ସାହି ପୋଟଳ’ । ଏହି ରେସିପିଟି ଆପଣ ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ଘରେ ବନେଇ ପାରିବେ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

‘ସାହି ପୋଟଳ’ ବନେଇବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ଚୋପା ଛଡ଼ା ପୋଟଳ, କଟା ଆଳୁ, ସୋରିଷ ତେଲ, ଟମାଟୋ, ଅଦା, କ୍ଷୀର, କାଜୁ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ତେଜପତ୍ର, ଡାଲ୍‌ଚିନି, ଲବଙ୍ଗ, ଗୁଜୁରାତି ଏବଂ ଗୋଟା ଜିରା, ଲୁଣ, ଚିନି, ଗରମ ମସଲା ଏବଂ କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ‘ସାହି ପୋଟଳ’। ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଆପଣ ଫ୍ରାଏଡ୍‌ ରାଇସ୍‌ ବା ରୁଟି କିମ୍ବା ପରଟା ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶି ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ ।