• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Telegram
  • Koo
  • Read in English

Food & Recipes Updates

Chicken Cutlet
Chicken Cutlet: ସହଜରେ ବନାନ୍ତୁ, ସସ୍ କିମ୍ବା ଚଟଣି ସହ ପରଷନ୍ତୁ

ପିଲାଠୁ ବୟସ୍କ ସମସ୍ତଙ୍କ ପସନ୍ଦ ଚିକେନ୍ କଟଲେଟ୍ । ସଂଧ୍ୟା ସମୟରେ ଏହା ଜଳଖିଆ ପାଇଁ ବେଷ୍ଟ ଅପ୍ସନ । ଏହାକୁ ବନେଇବା ପାଇଁ ଖୁବ ଅଳ୍ପ ସାମ୍ରଗୀ ଦରକାର ।

Paneer Masala
Paneer Masala: ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଖୁବ ସହଜ, ରୁଟି କିମ୍ବା ଭାତ ସହ ଖାଇପାରିବେ

ପନିର ମସଲା ଉତ୍ତର ଭାରତର ଲୋକପ୍ରିୟ ଡିସ୍ । ପିଲାଠୁ ବୟସ୍କ ସମସ୍ତେ ପନିର ମସଲା ଖାଇବାକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି । ବନାଇବା ବି ଖୁବ ସହଜ ।

ସଂସଦ କ୍ୟାଣ୍ଟିନ
Healthy Food in Parliament: ଏଣିକି ସଂସଦରେ MP ଓ ଦର୍ଶକଙ୍କ ପାଇଁ ମିଳିବ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଓ ସୁଷମ ଖାଦ୍ୟ

ଏବେ ସଂସଦରେ ମିଳିବ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଖାଦ୍ୟ। ରାଗି-ମାଣ୍ଡିଆ ଇଡଲି ସାଙ୍ଗକୁ ମିଳିବ ଜୁଆର ଉପମା। ଖାଲି ଏତିକି ନୁହେଁ, ଏହା ସହିତ ମିଳିବ ମୁଗ ଡାଲି ପିଠା ଆଉ ଏବଂ ସିଝା ତରଆରୀ ସାଙ୍ଗକୁ ଗ୍ରୀଲ୍ଡ ଫିସ୍।

 Achari Chicken
Achari Chicken : ଚିକେନ୍ ତରକାରୀ ଖାଇ ବୋର୍ ଲାଗିଲାଣି କି ? ଆଜି ହିଁ ଟ୍ରାଏ କରନ୍ତୁ ଏହି ଡିସ୍

ଆଚାରି ଚିକେନ୍‌ ଆପଣ ରୁଟି, ନାନ୍‌, ପରଟା ବା ରୁମାଲି ରୁଟି ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ

Recipe
Recipe: ଘରେ ରେଷ୍ଟୁରାଣ୍ଟ ଷ୍ଟାଇଲ୍ ଚିଲି ପନିର୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ

ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତେ ପନିର ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ପନିରର ଅନେକ ଡିସ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ । ଚିଲି ପନିର ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ପସନ୍ଦ ଆସେ । ଏହାକୁ ରୁଟି, ପରଟା ଓ ଭାତ ସହ ଖାଇପାରିବେ ।

Sambar
Sambar: ୧୫ ମିନିଟରେ କୁକରରେ ବନାନ୍ତୁ ଟେଷ୍ଟି ସମ୍ବର

ସମ୍ବର ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତର ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ଖାଦ୍ୟ । ଏହାକୁ ଭାତ, ଇଟଲି, ଉପମା, ବରା ସହ ଖାଇପାରିବେ । ଏଥିରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ପରିବା ପଡୁଥିବାରୁ ଏହା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଖୁବ ଉପକାରୀ ।

Oats Idli
Oats Idli: ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ନରମ ନରମ ଓଟ୍ସ ଇଟଲି

ଓଟ୍ସ ଇଟଲିରେ ଭରପୁର ଫାଇବର ରହିଛି । ଖାଇବାକୁ ଟେଷ୍ଟି ଓ ବନେଇବା ବି ସହଜ । ସକାଳ ଜଳଖିଆରେ ବନାନ୍ତୁ ଘରେ ଖୁସି ହୋଇଯିବେ ।

Grandma shares on instagram no bake cheesecake recipe
Viral Recipe: ଆଇମାଆଙ୍କ ନିଆରା ଚିଜ୍‌କେଜ୍… ବିନା ଶେକାରେ ହେଉଛି; ଖୁବ୍ ସହଜ, ପୂରା ଟେଷ୍ଟି

ଆଇମାଆଙ୍କ ନିଆରା ଚିଜ୍‌କେଜ୍। ଏହି ରେସିପିର ବିଶେଷତ୍ୱ ହେଉଛି ଏହାକୁ ବେକିଂ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ ନାହିଁ। ତଥାପି ଏହା ବହୁତ ଲୋଭନୀୟ ଦେଖାଯାଏ ଏବଂ ସ୍ୱାଦରେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ମଧ୍ୟ। ଆଇମାଆଙ୍କ ସରଳ ଏବଂ ସହଜ ଷ୍ଟାଇଲ୍ ଏହି ମିଠାକୁ ଆହୁରି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କରିଥାଏ।

ରଜ ପୋଡ଼ପିଠା
Healthy Poda Pitha: କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ ପୋଡ଼ପିଠା, ଜାଣନ୍ତୁ... ଦେହ ପାଇଁ ଏହା କେତେ ଭଲ

ଆପଣମାନେ ଜାଣନ୍ତି କି ଆମ ଓଡ଼ିଆଙ୍କ ଆରାଧ୍ୟ ମହାପ୍ରଭୁ ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥ ମଧ୍ୟ ପୋଡ଼ପିଠା ଖାଇବାକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି। ରଥଯାତ୍ରା ସାରି ବଡ଼ଦେଉଳକୁ ଫେରିବା ସମୟରେ ବାଟରେ ମହାପ୍ରଭୁ ନିଜ ମାଉସୀଙ୍କ ହାତରୁ ପୋଡ଼ପିଠା ଖାଆନ୍ତି। ବଳଗଣ୍ଡିରେ ଥିବା ମାଉସୀ ମା ମନ୍ଦିରରେ ମା ଅର୍ଦ୍ଧଶୋଷିଣୀ ଦେବୀଙ୍କ ପିଠରେ ତାଙ୍କ ମୁଖ୍ୟ ସେବକ ପ୍ତସ୍ତୁତ କରନ୍ତି ପୋଡ଼ପିଠା।

history of popular odia causine puffed rice murhi & its nutrition value
Puffed Rice: ମୋଟା ଲୋକ, ବ୍ଲଡପ୍ରେସର୍ ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତି, ଓଜନ କମେଇବାକୁ ଚାହୁଁଥିବା ଲୋକ ମୁଢ଼ି ଖାଇବା ଉଚିତ କି?

ରାତି ପାହିଲେ ଓଡ଼ିଆ ଘରେ ଏହା ସବୁଠାରୁ ଲୋକପ୍ରିୟ ଜଳଖିଆ। ବାହାରକୁ ଗଲେ ବାଟରେ ଘାଟରେ ଖାଇବାକୁ ଘରଲୋକେ ପୁଟୁଳିରେ ଏଥିରୁ ଗଣ୍ଡେ ରଖିଦିଅନ୍ତି। ଓଡ଼ିଆ ପର୍ବ ପର୍ବାଣୀରେ ଏଥିରେ ତିଆରି ମୁଆଁ ଦିଅଁଙ୍କ ପାଖରେ ଲାଗି ହୋଇଥାଏ। ଜାଣନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶାର ଲୋକପ୍ରିୟ ଖାଦ୍ୟ ମୁଢ଼ିର ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ଇତିହାସ।

Puffed Rice
Puffed Rice: ପାଳନ ହେଲା ମୁଢି ଦିବସ, GI ଟ୍ୟାଗ ପାଇଁ ଦାବି

ଘରଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଦୋକାନ ବଜାର ସବୁଠାରେ ସହଜରେ ମିଳେ ମୁଢ଼ି଼ । ଏଠାକାର ଲୋକଙ୍କ ସକାଳ ଟିଫିନରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ରାତ୍ରି ଭୋଜନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୁଢ଼ି଼ ଅଧିକାଂଶ ସମୟରେ ସାମିଲ ହୋଇଥାଏ । ତେବେ ଏହି ମୁଢ଼ିର ପ୍ରଚାର ପ୍ରସାର ସହିତ GI ଟ୍ୟାଗର ମାନ୍ୟତା ପାଇଁ ଦାବି ହେଉଛି ।

Prepare milk cake like a confectioner at home
Milk Cake: ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ସୁଆଦିଆ କ୍ଷୀର କେକ୍‌; ଜାଣନ୍ତୁ ଏହାର ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳି

କ୍ଷୀର କେକ୍‌ ବହୁତ ସୁଆଦିଆ ହୋଇଥାଏ। ଏହାକୁ ଆପଣ ଘରେ ମଧ୍ୟ ତିଆରି କରିପାରିବେ। କ୍ଷୀର କେକ୍ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ୩ ଲିଟର କ୍ଷୀର, ୨ ଚାମଚ ଘିଅ, ୧ କପ୍ ଚିନି, ୨ ଚିମୁଟା ଫିଟିକିରି, ୧/୪ ଚାମଚ ଗୁଜୁରାତି ପାଉଡର, ୨ ଚାମଚ କଟା ପିସ୍ତା, ୨ ଚାମଚ କଟା ବାଦାମ ଆବଶ୍ୟକ।

Dahibara Divas
ଦହିବରା-ଆଳୁଦମ୍ ଦିବସରେ ମହ ମହ ବାସିଲା କଟକ

ଦହିବରା-ଆଳୁଦମ୍ ଦିବସରେ ମହ ମହ ବାସିଲା କଟକ। ନେତାଙ୍କଠୁ ଜନତା, ସୁଆଦିଆ ଦହିବରାର ମଜା ନେଇଛନ୍ତି ସମସ୍ତେ। ଖାଲି କଟକ କାହିଁକି, ରାଜ୍ୟର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରେ ବି ଖୁବ୍ ବିକ୍ରି ହୋଇଛି ଏହି ପାଟି ସୁଆଦିଆ ଆଇଟମ୍। ଆଉ ଦାବି ଉଠିଛି କଟକ ଦହିବରା-ଆଳୁଦମକୁ ମିଳୁ ଜିଆଇ ଟ୍ୟାଗ୍ ମାନ୍ୟତା।

dahibara
କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୁଏ ଦହିବରା ଆଳୁଦମ

ଆଜି ଦହିବରା ଆଳୁଦମ ଦିବସ । କଟକର ଦହିବରା ଆଳୁଦମ ସବୁଠୁ ନିଆରା । କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୁଏ ଦହିବରା ଆଳୁଦମ ଦେଖନ୍ତୁ

Dahibara
Dahibara Dibasa: କଟକିଆଙ୍କ ପ୍ରିୟ ଖାଦ୍ୟ ଦହିବରା...ଯିଏ ଖାଇଛି, ସିଏ ଜାଣିଛି...

ଦହିପାଣିରେ ଡୁବିଥିବା ବରା ସାଙ୍ଗକୁ ଆଳୁଦମ, ପିଆଜ ଆଉ ସେଓ ଖାଇବାର ମଜା କିଛି ନିଆରା । କଟକ ଜିଲ୍ଲା ପ୍ରଶାସନ ଓ ସଂସ୍କୃତି ବିଭାଗ ତରଫରୁ ଦହିବରା ଦିବସ ପାଳନ କରାଯାଇଛି । ଏହି ଅବସରରେ ଦହିବରା ଷ୍ଟଲ୍ ବୁଲି ଖାଇବାର ମଜା ନେଉଛନ୍ତି ସଭିଏଁ ।

Mushroom Masala Toast
Mushroom Masala Toast Recipe: ସଂଧ୍ୟା ଜଳଖିଆରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ମସରୁମ୍‌ ମସାଲା ଟୋଷ୍ଚ,’

ଆପଣ ସଂଧ୍ୟା ଜଳଖିଆ ପାଇଁ କ’ଣ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ସେ ନେଇ ଚିନ୍ତିତ ଅଛନ୍ତି କି ? ତାହେଲେ ଆଜି ହିଁ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ଚଟପଟା ‘ମସରୁମ୍‌ ମସାଲା ଟୋଷ୍ଚ,’। ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ଘରେ ବନେଇ ପାରିବେ ।

panner
Food and Recipe: ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ପନିରର ଏହି ସୁଆଦିଆ ରେସିପି

ଏହି ରେସିପି ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ପନିର, କଟା ପିଆଜ, କଟା ରସୁଣ, କଟା ଅଦା, କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ପିଆଜ-ଅଦା-ରସୁଣ ବଟା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ଟମାଟୋ ସସ୍‌, ଚିଲି ସସ୍‌, ଖାଇବା କଲର୍‌, ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ତେଲ।

Schezwan prawn
Food and Recipe: କିଛି ମିନିଟ୍‌ରେ ବନାଇ ପାରିବେ ଶେଜୱାନ୍‌ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି

କିଛି ମିନିଟ୍‌ ବନାଇ ପାରିବେ ଶେଜୱାନ୍‌ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି

  • Saturday, 15 February 2025
how to prepare odia recipe malai chop sweet
Malai Chop: ୫ଟି ଷ୍ଟେପ୍ ରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ 'ମଲାଇ ଚପ୍'

Malai Chop: ୫ଟି ଷ୍ଟେପ୍ ରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ 'ମଲାଇ ଚପ୍'

  • Wednesday, 12 February 2025
malai chop mithai
Food and Recipes: ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ସୁଆଦିଆ ‘ମଲାଇ ଚପ୍’

ପର୍ବପର୍ବାଣୀ ହେଉ କିମ୍ବା ଘରକୁ ଅତିଥି ଆସିଲେ ପରଷା ଯାଏ ମିଠା । ଆଜି ଆମେ ଘରର ବଳକା ଜିନିଷ ଓ ଖୁବ୍ ଅଳ୍ପ ସମୟରେ ବନେଇବୁ ଏକ ମିଠା । ଏହି ମିଠାକୁ ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଉପାୟରେ ବନେଇ ପାରିବେ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ।

paneer patrapoda
Food and Recipe: କେବେ ଖାଇଛନ୍ତି କି ପନିରର ଏହି ରେସିପି, ଖାଇଲେ ପାଟିରୁ ଛାଡ଼ିବନି

ଭେଜ୍ ହେଉ କି ନନ୍ ଭେଜ୍ ,ଖାଦ୍ୟ ଯଦି ଚଟପଟା ଓ ସୁଆଦିଆ ହୁଏ ଖାଇବାର ମଜା ଦୁଇ ଗୁଣ ହୋଇଯାଏ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ପନିରର ଏକ ଦେଶୀ ସୁଆଦିଆ ରେସିପି ବନେଇବୁ ଯାହା ବନେଇବା ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଅଟେ ।

Food And Recipe
Food And Recipes: ଥରେ ଖାଇଲେ ପାଟିରୁ ଛାଡିବନି କଙ୍କଡ଼ାର ଏହି ଦେଶୀ ରେସିପି

ଘରେ ଆପଣ କଙ୍କଡ଼ାରେ ତିଆରି ବହୁ ରେସିପି ଖାଇଥିବେ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଙ୍କଡ଼ାର ଦେଶୀ ଶୈଳୀରେ ଏକ ରେପିପି ବିଷୟରେ କହିବୁ । ଏହି ରେସିପି ର ନାଁ ହେଉଛି ‘କଙ୍କଡ଼ା ଗୋଡ଼ ମସଲା’ । ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ଆପଣ ଘରେ ଅତି ସହଜ ଓ ସରଳ ଭାବରେ ବନେଇ ପାରିବେ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ ।

Food and Recipes
Food and Recipes: ଜମି ଯିବ ଲଞ୍ଚ୍ , ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ‘ଧନିଆପତ୍ର ଚିକେନ’

ଆପଣ କେବେ ‘ଧନିଆପତ୍ର ଚିକେନ’ ରେସିପି ଖାଇଛନ୍ତି କି ? ଯଦି ଖାଇ ନାହାନ୍ତି ଆଜି ହିଁ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ‘ଧନିଆପତ୍ର ଚିକେନ’ । ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାକୁ ଘରେ କିପରି ସହଜରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ପାରିବେ ।

Mutton Curry Recipe
Food and Recipe: ବୁଧବାର ଲଞ୍ଚ୍‌ରେ ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ମଟନ୍ ବେସର’

ଆପଣ ମଟନ୍‌ର ଝୋଳ ଅବା କଷା ଖାଇଥିବେ। ଆଜି କିନ୍ତୁ ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଖାସି ମାଂସର ବେସର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବୁ..

ନିଆରା ଆମ ଶ୍ରୀକ୍ଷେତ୍ର ଖାନା
Nutrition: ଆସ କିଏ ଖାଇବ ଆମ ପୁରୀ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଖାନା

ପୁରୀର ଖାଇବା ନାଁ ଶୁଣିଲେ ଆପଣଙ୍କ ମନରେ କ‘ଣ ଭାବ ଆସେ, ଫେଣୀ ବା ଖଜା, କ୍ଷୀର ସର, ଅବଢ଼ା, ଏହି ସବୁ ଖାଦ୍ୟ ନିଶ୍ଚୟ ଆସୁଥିବ। ହେଲେ ଏହା ବ୍ୟତୀତ ପୁରୀର ଅନ୍ୟ ସୁସ୍ୱାଦୁ ଖାଦ୍ୟମାନଙ୍କ ବିଷୟରେ ଜାଣିଲେ ଆପଣ ତୁରନ୍ତ ପୁରୀ ଆସି ସେସବୁ ଚାଖିବାକୁ ଉଦ୍ୟତ ହେବେ। ଯଦି ଆପଣ ମିଠା ପ୍ରିୟ, ତେବେ ତ ଏ ଲେଖାଟି ଖାସ୍ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ। ପୁରୀରେ ଆମ ଜଗା ଯାହା ସବୁ ଖାଏ ତାହାର ତ କଳନା ନାହିଁ।